vesolje ženska Dobra karma

Opozorilo iz horoskopa za te dni: bodite pozorni ...

4_tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar o pokojni mami

tanja fajon pl1 Reporter.si

Išče se novi mandatar: SD namerava vložiti ...

borut turk Svet24.si

Šestkrat je zabodel partnerko Romano, krivde za ...

Matej Tonin Necenzurirano

Tonin v opoziciji govoril eno, zdaj kot minister ...

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

peter prevc bobo2 Njena.si

Peter Prevc na rojstni dan pokazal sinovo ...

Magazin

Goran Dragić bo v Miamiju gostil mariborske otroke na tekmi z Dončićevim Dallasom

Deli na:
Goran Dragić bo v Miamiju gostil mariborske otroke na tekmi z Dončićevim Dallasom

Foto: Reuters

Fundacija Gorana Dragića je v sklopu projekta #podamdaigram Mariboru podarila deset vstopnic za ogled dveh domačih košarkarskih tekem njegove ekipe Miami Heat v severnoameriški ligi NBA. Mariborska občina bo vstopnice namenila nadarjenim mariborskim dijakom, ki se lahko na razpis prijavijo na spletni strani Večera do 12. januarja, poroča Večer.

Mestna občina Maribor in Fundacija Gorana Dragića sta podpisali pismo o nameri, s katerim sta zastavili sodelovanje v projektu #podamdaigram, katerega cilj je ureditev prvega pametnega igrišča v vzhodni Sloveniji. Prihodnje leto mariborska občina načrtuje, da bo obnovila košarkarsko igrišče ob tribunah na Železničarju (ŽKK) na Taboru, Dragićeva fundacija pa bo donirala opremo za pametno igrišče.

Podrobnejša pravila razpisa so objavljena tako na spletni strani Večera kot na spletni strani mariborske občine.

S tem se želi zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance in član NBA-ekipe Miami Heat Goran Dragić zahvaliti vsem mariborskim navijačem, ki so Slovenijo podpirali v času evropskega prvenstva leta 2017. Obenem želi mladim omogočiti prostor za igranje košarke in tudi izpolniti obljubo, ki jo je dal smučarski šampionki Ilki Štuhec, so sporočili iz Fundacije Gorana Dragića.


Dragić se je odločil, da bo podaril deset brezplačnih vstopnic za dve tekmi Miami Heat, med drugim tudi s klubom Dallas Mavericks, za katerega igra letos izjemni Luka Dončić.

Obe tekmi bosta zadnji teden februarja, v času šolskih počitnic. Mariborska občina se je odločila, da ogled tekem, vključno s potovanjem, omogoči nadarjenim mariborskim dijakom, ki so športno aktivni in hkrati izkazujejo izjemne rezultate na področjih športa, umetnosti ali znanosti.

"Ob ogledih obeh tekem smo v potovalni načrt dodali tudi sprejem pri županu Miamija, ogled univerze v Miamiju, oglede znamenitosti, obiske podjetij in srečanje s slovenskimi podjetniki na Floridi. Mestna občina Maribor in Fundacija Gorana Dragića sta za sodelovanje v projektu pridobila pokrovitelje, ki bodo dijakom krili stroške prevoza, letalskih vozovnic in transferjev, ter šestih prenočitev z zajtrkom ter vodenja v Miamiju," so za Večer sporočili z mariborske občine.

V približno 30-članski mariborski delegaciji, ki bo potovala v Miami, bodo predstavnik Mestne občine Maribor in predstavniki pokroviteljev, vabijo pa tudi druga mariborska podjetja, ki jih zanima poslovno sodelovanje s podjetji iz ZDA, da se jim pridružijo. Izvedbo potovanja je prevzela turistična agencija Kompas.

Loading...