westlotto, igra 6 od 49 Svet24.si

Našla ga je "sreča", zdaj ga iščejo, ker ga ...

branko mamula Svet24.si

Mamula je odšel "domov"

koper Svet24.si

Vlada nad zakoni in ustavo – vsi grehi Janševe ...

bojan pozar-pl Reporter.si

Propadli politik Bojan Požar sedi na dobrem ...

andrej vizjak Necenzurirano

Vse afere in sporni posli ministra Vizjaka

Jan Plestenjak Odkrito.si

Jan Plestenjak priznal: En večer smo malce več ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

KRALJ! Kar je Luka DONČIĆ naredil za bolne ...

Magazin

Google ponuja zemljevide okoljsko ozaveščenih poti - z najmanj izpusti na pot

Deli na:
Google ponuja zemljevide okoljsko ozaveščenih poti - z najmanj izpusti na pot

Foto: Google

Internetni velikan Google v okviru svoje do okolja prijazne politike v aplikaciji Zemljevidi ponuja voznikom izbiro poti z najmanjšimi izpusti ogljikovega dioksida. Uporabnikom v ZDA je storitev na voljo že nekaj dni, v Evropo pa bo prišla prihodnje leto, so sporočili iz Googla.

Aplikacija bo voznikom predlagala izbiro poti z nižjimi izpusti ogljikovega dioksida na podlagi faktorjev, kot sta gostota prometa in naklon ceste. Če bodo potovalni časi približno enaki, bo med možnimi potmi predlagala tisto z najnižjimi izpusti ogljikovega dioksida.

Izvršni direktor Googla Sundar Pichai je v sporočilu za javnost zapisal, da bi lahko s to pobudo prihranili milijon ton ogljikovega dioksida na leto, kar je enako umiku 200.000 avtomobilov s cest. Lastniki vozil pa bodo tako prihranili zaradi manjše porabe goriva, je dodal.

"Vožnja z avtomobilom je ena od najbolj ogljično intenzivnih odločitev, ki jih vsak dan sprejmejo ljudje. Začenši v sredo v ZDA in leta 2022 v Evropi vam bodo Google Zemljevidi dali možnost izbire poti z najnižjimi izpusti ogljikovega dioksida, če že ni najhitrejša," je zapisal Pichai.

Loading...