Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Glasbeniki se spominjajo Georgea Michaela

Deli na:
Glasbeniki se spominjajo Georgea Michaela

Foto: Getty Images

Smrt britanskega glasbenika Georgea Michaela, ki je umrl v starosti 53 let, v svetu glasbe močno odmeva.

Na njegovo smrt so se odzvali številni svetovni glasbeniki. Andrew Ridgeley, s katerim sta prepevala v duetu Wham!, je tako zapisal, da mu je izguba strla srce. Sožalje pa so izrazili tudi pevci Elton John, Madonna in Boy George.

"Jaz, njegovi ljubljeni, svet glasbe in ves svet. Za vedno ljubljen," je sporočil Ridgeley, ki je kot član dueta Wham! z Michaelom zaslovel v 80. letih prejšnjega stoletja. Skupaj sta ustvarila številne hite, od Club Tropicana do Careless Whisper, zdaj že zimzelena božična uspešnica pa je postala Last Christmas.

Britanski pevec Elton John je medtem na družbenem omrežju Instagram zapisal, da je globoko pretresen. "Izgubil sem ljubega prijatelja - najbolj prijazno, najbolj velikodušno dušo in izjemnega umetnika. Moje srce gre k njegovi družini in vsem njegovim oboževalcem," je še poudaril.

Sožalje ob smrti glasbenika, ki je v 90. zaslovel tudi kot solist, pa je izrazil tudi Boy George. "Bil je tako ljubljen in upam, da je to vedel, saj se danes žalosti ne da opisati z besedami. Pretresljivo," je zapisal. "Kako lep glas je imel. Njegova glasba bo živela naprej kot oporoka njegovemu talentu. Ne morem verjeti, da je odšel," je dodal po poročanju BBC.



"2016 - izguba še ene nadarjene duše. Vsa naša ljubezen in vse naše sočutje družini Georgea Michaela," pa je na svoji uradni spletni strani zapisala skupina Duran Duran, ki je ustvarjala v istem času kot Wham!

Ameriška pevka Madonna je medtem na Instagramu zapisala, da "nas je zapustil še en velik umetnik". Sožalje pa je izrazil tudi kanadski rocker Bryan Adams. "RIP George Michael. Ne morem verjeti. Neverjeten pevec in čudovit človek, mnogo prezgodaj nas je zapustil," je na Twitterju zapisal Adams.

Britanski pevec je velik uspeh dosegel tudi kot solist z albumom Faith. Prodan je bil v večmilijonski nakladi, zelo uspešen pa je bil tudi Listen Without Prejudice Vol. 1. Dobil je tudi tri nagrade Britt in dva Grammyja, navaja BBC.

Leto 2016 je bilo sicer za svet glasbe zelo tragično, saj so ga med drugimi zapustili tudi pevci David Bowie, Prince in Leonard Cohen.