Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

merkur Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 22. do 29....

lynda blanchard doug jones tw Svet24.si

Blanchardova plačala za svoj stolček? V ...

meghan archie 2 Svet24.si

Meghan priznala, da jima s Harryjem ni lahko!

ribič pepe Njena.si

Ribič Pepe v težavah

boris kobal bobo2 Njena.si

Boris Kobal gre takole po nakupih

Magazin

Gianni Infantino danes dobiva nov predsedniški mandat

Deli na:
Gianni Infantino danes dobiva nov predsedniški mandat

Foto: Profimedia

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo danes na volilnem kongresu v Parizu dobila novega-starega predsednika. Na tej funkciji ostaja Švicar Gianni Infantino, ki je edini kandidat, Fifo pa vodi že od februarja 2016.

Takrat je nasledil neslavno "padlega" predhodnika Seppa Blatterja. Zdaj se poteguje za svoj prvi poln mandat, in sicer do leta 2023. Volilni kongres v Parizu se bo začel ob 9. uri.

Kljub kritikam iz Evrope na delo 49-letnega Infantina lahko predsednik Fife računa na podporo preostalih članic. Ima zaveznike iz Afrike, Azije, Severne in Južne Amerike. Samo v Evropi, kjer se Infantinov slog vodenja obravnava kritično, lahko pride do nasprotovanja ali vzdržanja, kar bi imelo zelo simboličen pomen.

Fifa je pod Infantinovim vodstvom razširila število udeleženk svetovnega prvenstva z 32 na 48 (od 2026 dalje), kar je bil tudi eden glavnih ciljev njegovega prvega mandata.

Infantino je sicer leta 2016 za zmago potreboval dva kroga. V drugem je premagal predsednika azijske zveze, bahrajnskega šejka Salmana Bin Ibrahima Al Khalifo, s 115 glasovi proti 88.

Loading...