profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Gerard Depardieu živi v ruskem Saransku, v Koranu pa je našel "vizijo poželenja"

Deli na:
Gerard Depardieu živi v ruskem Saransku, v Koranu pa je našel "vizijo poželenja"

Je vnet podpornik Putina in vsega ruskega. - Foto: Arhiv Svet24

Nedavno je izšla knjiga Monster (Pošast), v kateri francoski igralec Gerard Depardieu razmišlja o življenju ter pretresa skoraj pol stoletja, preživetega na odru in televizijskih ekranih.

V njej je med drugim priznal, kot je pisala francoska tiskovna agencija AFP, da se v iskanju čutnosti pogosto obrača h Koranu, sveti knjigi islama.

Eden izmed najvidnejših francoskih igralcev, znan po vlogah v filmih, kot so Slon za dediščino, Cyrano de Bergerac, Nesrečniki in Zelena karta, v knjigi med drugim razmišlja o pomanjkanju poželenja v sodobni družbi.

"V opisu Alahovega raja je resnična vizija poželenja," je besede 68-letnega igralca povzela AFP. A ob sklicevanju na islamske ekstremiste, ki uporabljajo Koran, da bi upravičili svoje napade, je poudaril: "To nima nič skupnega z rajsko podobo tepcev, ki še nikoli niso prebrali Korana in ki mislijo, da jih tam čaka 72 devic."


V občasno temačni knjigi Depardieu veliko razmišlja tudi o svojih odnosih v filmski industriji in najljubših avtorjih ter se pogosto ozira k smrti. "S smrtjo nimam težav," je navedel za oskarja nominirani igralec in sklenil: "Vsak dan, vsako uro, vsak trenutek morate živeti."

Razmišlja o ljudeh in srečanjih, ki so ga zaznamovali kot človeka in igralca, vrne se tudi v čas revnega otroštva in v čas, ko je odkril gledališče. Zaradi "nasilja presežka", ki ga je v življenju bilo veliko, je priznal, da ni več tako brezskrben, kot je bil pri 40 ali celo 50 letih.

Igralec, ki polni strani rumenih medijev s kontroverznimi izjavami in neobičajnimi potezami, je ostal kritičen do rodne Francije. Kot je znano, se je igralec pred leti preselil v Belgijo, da bi ubežal visokim davkom v Franciji, lani pa je dobil tudi rusko državljanstvo.

V mestu Saransk, kjer je njegov dom, je, kot piše v knjigi, "odkril, kako spet imeti upanje".