zemljevid, ecdc Svet24.si

Slaba polovica Slovenije že temno rdeča

divji prašič Svet24.si

Kdo je v vinogradu ustrelil prašiča?

italija, covid potrdilo Svet24.si

Covid-19 potrdila bodo obvezna za vse delavce v ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

Creator Njena.si

Jesen bo v znamenju tega trenda

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Magazin

Ganljiv sprejem za zlatega Benjamina Savška: po dolgih tednih spet v objemu najdražjih (FOTO)

Deli na:
Ganljiv sprejem za zlatega Benjamina Savška: po dolgih tednih spet v objemu najdražjih (FOTO)

Foto: Bobo

Zlatega slovenskega kanuista Benjamina Savška je danes ob vrnitvi v domovino na brniškem letališču pričakala več deset glava množica. Novopečeni olimpijski prvak v slalomu se je tako lahko poveselil velikega uspeha z domačimi, ob tem pa napovedal, da bo njegov čoln zdaj vsaj kakšen teden stal na suhem.

Za 34-letnega Ljubljančana je ob prihodu na letališču Olimpijski komite Slovenije (OKS) priredil kratek sprejem. Še neprespan po dolgem letu iz dežele vzhajajočega sonca se je Savšek zahvalil vsem za podporo ob uspehu kariere, obilico sreče pa je poslal tudi nazaj na Japonsko reprezentančnem kolegu Petru Kauzerju, ki je danes nastopil v kvalifikacijah.

V prvem planu za Savška je bilo snidenje z domačimi. "Najbolj se veselim srečanja z domačimi, da se lahko z njimi poveselim. Medalja je poplačilo več let trdega dela. V tem času je veliko časa šlo za priprave, včasih sem tudi, ko sem bil doma, bil odsoten, z mislimi pri nastopu na olimpijskih igrah," je povedal zbranim.

Po dolgem pripravljalnem obdobju bo tako zdaj na vrsti tudi zaslužen počitek, ki ga namerava izkoristiti brez svojega zvestega spremljevalca vsa ta leta - čolna. "Ta bo zdaj vsaj kakšen teden postavljen ob stran. Potem bom pa videl, ali ga bom vzel s seboj na dopust," je povedal z velikim nasmehom na ustih.


Savšek je z izjemnim finalnim nastopom - najbližjega tekmeca je prehitel za debele tri sekunde - naslovom svetovnega in evropskega prvaka v ponedeljek dodal še olimpijskega. Finalno vožnjo še zdaj podoživlja. "Res mi je uspela prav posebna vožnja. Še nekaj več sem dodal temu, kar sem načrtoval," je pojasnil impresije dva dni kasneje.

Kot je dodal, se je vse skupaj po letih trdega dela, vzponov in padcev na tekmovanjih sestavilo na olimpijski progi. "Tudi neke izkušnje iz Londona in potem iz Ria so priplavale na dan in mi vlile dodatne motivacije," je dejal o preteklih olimpijskih nastopih, kjer je kljub velikim obetom ostal brez medalje.

Vztrajnost na svoji poti pa je tudi tisto, kar bi svetoval vsem mladim športnikom, ki danes sanjajo o ultimativnem dosežku vsakega športnika - osvojitvi olimpijskega zlata. "Želja je tista, ki te vodi do cilja, samo delo pa je tisto, ki te do njega pripelje," je izpostavil.

Slovenskih slalomskih nastopov v Tokiu še ni konec, v kvalifikacijah kajaka je danes nastopil Kauzer, ki je Savška bodril v ponedeljek. "Po moji neprespani noči mi je zjutraj rekel: 'Go big or go home' (op. p. Pojdi na vse ali pojdi domov). To mi je res dalo motivacijo. Odpeljal sem vožnjo kariere," je dejal Savšek in na daljavo vrnil spodbudne besede Hrastničanu, ki se je z današnjim nastopom uvrstil v polfinale slaloma na divjih vodah.

Loading...