bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

Omar Naber Odkrito.si

Omar Naber - Letos se mu bo zgodilo nekaj ...

Adam Delius Ekipa24.si

Oglasil se je Delius! Tu je novi trener in njegova...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Francoski politiki Ibrahimovića naganjajo iz "posrane države"

Deli na:
Francoski politiki Ibrahimovića naganjajo iz "posrane države"

Foto: Reuters

V nedeljo je Zlatan Ibrahimović znova poskrbel za vihar ogorčenja v Franciji. Po tem ko je PSG z 2:3 na tekmi francoskega prvenstva izgubil proti Bordeauxu, je švedski nogometaš Francijo označil za "posrano državo".

Ibrahimović se je kasneje prek uradne spletne strani kluba opravičil. "Moje opazke niso bile namenjene ne Franciji ne Francozom. Govoril sem samo o nogometu. Če je bil kdo užaljen, se mu opravičujem," je zapisal strelec.

Nogometaš, ki je na nedeljski tekmi poskrbel za dva zadetka proti Bordeauxu, je zaradi sodnikovih odločitev proti njegovi ekipi dejal, da si Francija sploh ne zasluži gledati igre njihove ekipe, saj Bordeaux ne igra proti kakšnim amaterjem.

Ibrahimović je za ogorčenje športnih pristašev poskrbel že po tekmi s Chelseajem, kjer je nasprotne igralce primerjal z dojenčki.

Včeraj je francoski minister, ki je Švedove izjave oklical za žaljive, zahteval, da se proti Ibrahimoviću ustrezno ukrepa. Desno usmerjena francoska političarka Marine Le Pen je celo dejala, da bi moral napadalec zapustiti Francijo.

Ibrahimović se je sicer opravičil, vendar šele po tem, ko je francoski minister za šport Patrick Jenner izjavo označil za žaljivo. "Mnenje sem izrazil, ko sem bil razburjen in vsi vemo, da takrat besede presežejo njihov pomen," je svojemu opravičilu še dodal Ibrahimović. Jenner je opravičilo velikodušno sprejel, vendar meni, da opravičilo nikakor ne bo pomirilo polemike.

Francoski politik Jerome Guedj je o dogajanju dodal, da naj nogometaš "igra nogomet in utihne, ali pa naj je vsaj spoštljiv do države in navijačev, ki so bili ravno tako užaljeni".

Ibrahimović se je v nedeljo po dveh tekmah suspenza ravno vrnil na zelenice. Sedaj bo moral četrt finale lige prvakov spremljati s klopi, najverjetneje pa se bo moral soočiti še s sankcijami, ki mu jih bo naložila francoska liga.