mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Afera zlata žoga: Francozi so z elektronskimi sporočili Andreju Staretu dokazali, da ni glasoval za Messija

Deli na:
Afera zlata žoga: Francozi so z elektronskimi sporočili Andreju Staretu dokazali, da ni glasoval za Messija

Po poročanju športnega časnika Ekipa in dnevnika Večer je novinar RTV Slovenija Andrej Stare, ki je za Slovenijo glasoval za nogometno nagrado zlata žoga, svoj glas za tretje mesto res oddal Edenu Hazardu in ne Argentincu Lionelu Messiju. V pogovoru za STA je v torek dejal, da temu ni bilo tako in da gre za napako, ki jo France Football zanika.

Stare v izboru za najprestižnejšo nagrado za posameznika v nogometu sodeluje že vse od leta 1991. Letos je rekordno šesto zlato žogo prejel Lionel Messi, po podelitvi pa je postalo znano tudi, kako je kdo glasoval. Novinar RTV Slovenije je v rezultatih glasovanja svoje točke dal Kylianu Mbappeju, Cristianu Ronaldu, Edenu Hazardu, Robertu Lewandowskemu in Virgilu Van Dijku.

V torek pa je v pogovoru za STA dejal, da je v resnici na tretje mesto postavil poznejšega zmagovalca Messija in da je o tej napaki tudi že obvestil magazin France Football, ki podeljuje zlate žoge.

"Vodji oddelka za zlato žogo pri France Football sem že sporočil, da je prišlo do napake. Na tretje mesto sem postavil Lionela Messija in ne Hazarda," je v torek za STA dejal Stare.

Večer in Ekipa sta začela poizvedovati, ali je pri glasovanju res prišlo do napake, skupaj pa sta ugotovila, da je Stare pri tem lagal.


Večer je stopil v stik z glavnim urednikom in njegovim pomočnikom, a takoj ni dobil odgovora. Nato pa je časnik v torek zvečer dobil odgovor revije, ki sta ga avtorizirala urednik France Footballa Pascal Ferre in njegov namestnik Arnaud Tulipier.

"Gospod Stare je dejansko glasoval v vrstnem redu Mbappe, Ronaldo, Hazard, Lewandowski, Van Dijk. Glasovanje gospoda Stareta, kakor smo ga objavili, je točno. Ni napake, to absolutno zanikamo. Že tako ali tako zadeve večkrat temeljito preverimo, ob vašem povpraševanju smo preverili še enkrat," so odgovor objavili pri Večeru.

France Football je zanikal tudi, da bi Stare "reklamiral" glasovnico. "Gospod Stare nas ni obvestil o ničemer. Sploh ni stopil v stik z nami," trdijo pri France Football.

Andrej Stare je zjutraj gostoval na Radiu 1 pri Denisu Avdiću in tudi po odzivu iz Francije je vztrajal, da je glasoval za Messija.

Tudi odgovor, objavljen v Ekipi, je enak Večerovemu. "Glasovanje gospoda Stareta, ki smo ga objavili v naši reviji ob razkritju vseh podrobnosti izbora, je popolnoma točno. Ni prišlo do nikakršne napake, tovrstne navedbe absolutno zanikamo. Že tako ali tako zadeve večkrat najbolj natančno preverimo, saj se zavedamo pomembnosti in odmevnosti, tako da so napake praktično nemogoče. Ob vašem povpraševanju pa smo preverili še enkrat: gospod Stare je glasoval tako, kot smo objavili, in ne tako, kot je povedal v pogovoru za slovenske medije."

O tem, da naj bi Stare obvestil France Football o napaki pri glasovanju, pa: "Gospod Stare nas ni obvestil o ničemer. Sploh ni stopil v stik z nami. Ostanimo pri tem."

Ekipa še poroča, da so ji pri France Football pokazali originalno elektronsko pošto, s katero je Stare oktobra oddal svoje glasove. In v kateri je na tretje mesto resnično postavil Hazarda, medtem ko o Messiju ni ne duha ne sluha. Elektronskega sporočila zaradi varstva osebnih podatkov, komunikacije in virov ne bodo objavili, so še zapisali pri Ekipi.