Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Formula 1 želi preveriti Hamiltonove spodnjice in nakit

Deli na:
Formula 1 želi preveriti Hamiltonove spodnjice in nakit

Foto: Profimedia

Varuhi pravil v formuli 1 so napovedali skrbnejši nadzor nad nakitom in spodnjim perilom dirkačev med tekmovanji. Od tekme v Miamiju ta konec tedna dalje bodo morale ekipe pisno zagotoviti, da bodo poskrbele za spoštovanje pravilnikov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Že za dirko za VN Floride so napovedane kontrole.

Formula 1 je skrbnejši nadzor, takrat še z opozorili, začela že na dirki za VN Avstralije v aprilu. V osnovi želi vodstvo tekmovanja zagotoviti, da nakit in oblačila, ki niso odporna na ogenj, ne bodo v uporabi.

Pri Mednarodni avtomobilski zvezi (Fia) opozarjajo, da je perilo, ki lahko zelo zagori, nevarno, prstani, verižice in drug nakit pa lahko ovira delo ekip prve pomoči v primeru nesreče. Obenem je tudi nakit kot prevodnik toplote nevaren za morebitne opekline, obenem pa se je z njim v primeru nesreče moč tudi poškodovati.

Nevarno je lahko tudi običajno perilo, zato vodstvo tekmovanja opozarja, da je dovoljena le obleka in oprema, ki ustreza pravilnikom Fie.

Nazadnje se je ob te pravilnike obregnil prav prvi zvezdnik tekmovanja Britanec Lewis Hamilton. "Ne razumem, zakaj se ukvarjajo s temi malenkostmi," je dejal voznik Mercedesa in dodal, da nekaterih kosov nakita ne more odstraniti, ne da bi jih poškodoval.