stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Razkritje: Sergio Ramos je zavrnil dopinško kontrolo

Deli na:
Razkritje: Sergio Ramos je zavrnil dopinško kontrolo

Foto: Profimedia

Kapetan nogometašev madridskega Reala Sergio Ramos je aprila letos po prvenstveni tekmi v Malagi zavrnil udeležbo na dopinškem testu španske protidopinške agencije, poroča nemški časnik Spiegel, ki se sklicuje na podatke Football Leaksa.

Podatki Football Leaksa se nanašajo na pismo, ki ga je sodelavec španske protidopinške agencije poslal vodstvu Reala, kjer navaja, da je šel Ramos po ligaški tekmi 15. aprila letos pred dopinško kontrolo pod prho, kar je po španskih protidopinških pravilih prepovedano. A obenem v protidopinškli agenciji navajajo, da sam postopek ni pokazal uživanja prepovedanih poživil.

Ramos je na očeh protidopinške agencije, saj so junija lani po finalu lige prvakov proti torinskemu Juventusu našli vzorce deksametazona. Gre za preparat, ki vsebuje kortizon in je na spisku prepovedanih poživil. Deksametazon je sicer dovoljeno sredstvo, če bi ga nogometaš najavil kot zdravilo in imel ustrezna dovoljenja, a tega ni storil, še pišejo v Spieglu.

Krivdo za primer je že prevzel klubski zdravnik, ki je priznal, da je nogometašu dan pred tekmo vbrizgal po en odmerek v koleno in ramo. V dopinške dokumente je vnesel, da je vbrizgal betametazon, ki pa je med tekmami prav tako prepovedan.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprejela razlago zdravnika in primer vsaj zaenkrat ni bil sankcioniran. V časniku pa se sprašujejo, ali so merila v boju proti dopingu res enaka za vse športnike, saj gre za očitno kršitev pravil in to že drugič.