Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

tek Svet24.si

Pod drobnogledom: izbrati tek ali hojo?

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Tanja Žagar2_osebni arhiv Njena.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Magazin

Flisar: Nimam želje braniti, ampak osvojiti novo kolajno

Deli na:
Flisar: Nimam želje braniti, ampak osvojiti novo kolajno

Foto: Bobo

Tekmovalce v smučarskem krosu danes v Sierri Nevadi čaka zadnja in hkrati najpomembnejša tekma v sezoni. Borili se bodo za kolajne svetovnega prvenstva, najbolj žlahtno bo branil edini slovenski predstavnik Filip Flisar.

Mariborčan je na jug Španije prišel dobro razpoložen, dobra volja pa ga ni minila niti po ogledu razmer in prvih treningih.

"Vse je super. Proga, toplo spomladansko vreme, sonce, če ne bi bilo vetra, bi bilo vse že kičasto. A v takih razmerah sem vedno dober, tako da se veselim tekme," meni kosmati Štajerec, katerega aduti bodo tehnična zahtevna proga, hiter in mehak sneg in pa sproščenost, saj se z branjenjem zlata ne obremenjuje.

"Ne čutim pritiska, da bi moral ubraniti zlato odličje. Jaz gledam na to kot na novo prvenstvo, nimam želje braniti, ampak osvojiti novo kolajno. Sem na dobri poti, smučam dovolj dobro, je pa res, da vemo, kakšen je kros, v njem se lahko marsikaj zgodi. Bomo videli. Dal bom vse od sebe, zaenkrat kaže dobro, ni pa nobene garancije, da bo tako tudi na tekmi," meni branilec naslova.

Če bi Flisar zmagal, bi ponovil dosežek prijatelja in nekdanjega partnerja pri treningih Čeha Tomaša Krausa, ki je doslej na prvenstvih edini ubranil naslov.