nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zmagovalka Eme 2020 Ana Soklič: Jezus Kristus je ta, ki nas vodi skozi življenjske poti (VIDEO)

Deli na:
Zmagovalka Eme 2020 Ana Soklič: Jezus Kristus je ta, ki nas vodi skozi življenjske poti (VIDEO)

Ana Soklič - Foto: RTV Slovenija

Zmagovalko Eme 2020 Ano Soklič s pesmijo Voda je med dvema finalistkama s telefonskim glasovanjem izbralo občinstvo. Zmagovalka bo v Rotterdamu nastopila v prvem polfinalnem večeru, ki bo 12. maja, finalni večer pa bo na sporedu 16. maja.

Komentar Ane Soklič po zmagi: »Ne vem kaj bodo rekli ljudje, ampak samo Jezus Kristus je ta, ki nas vodi skozi življenjske poti. In nikoli se ne sme nihče bati, da ni luči na koncu predora. Ker je. Kljub temu, da je težko. Upam reči, sploh za vse glasbene kolege, da težko prebrodimo vse te trenutke, ki so nam dani na tej poti. Ampak ne moremo pa odnehati, ker ni vrnitve nazaj.«

Ana Soklič: Nisem pričakovala zmage, saj je to moja avtorska skladba. Poskušaš dati vse od sebe, a ne veš, kaj se bo zgodilo. Vedno si želim, da bi na oder stopila gola in bosa, to je edino prava stvar, ljudje pa so tisti, ki se odločijo, ali jim je všeč.

Foto: RTV Slovenija - Ana Soklič, zmagovalka Eme 2020

Na odru letošnje Eme je svoje adute predstavilo 12 izvajalcev. V veliki finale Eme 2020 je žirija v sestavi Darja Švajger, Nuša Derenda in Maja Keuc uvrstila Ano Soklič s pesmijo Voda in Lino Kuduzović s pesmijo Man like u. Končno zmagovalko Eme 2020 Ano Soklič je v finalu s telefonskim glasovanjem izbralo občinstvo.

Foto: RTV Slovenija - Lina Kuduzović

Na letošnji Emi, skozi katero je ob pomoči Maje Pinterič krmaril Klemen Slakonja, se je zvrstilo 12 izvajalcev. Poleg finalistk so nastopili tudi: Simon Vadnjal s pesmijo Nisi sam, Gaja Prestor z Verjame vase, skupina Inmate s pesmijo The Salt, Manca Berlec s pesmijo Večnost, Tinkara Kovač s Forever, Božidar Wolfand – Wolf s pesmijo Maybe Someday, Klara Jazbec s Stop the World, skupina IMSET s Femme fatale ter novinca, ki sta zmagala na predizboru Ema Freš, to sta Saška s Še kar lovim tvoj nasmeh in skupina Parvani Violet s pesmijo Cupid.

Foto: RTV Slovenija - Zmaga, Ema 2020

Slovenija na Pesmi Evrovizije sodeluje od leta 1993 naprej, v finale smo se uvrstili šestkrat, nazadnje lani, ko sta nas zastopala Zala in Gašper, ki sta se uvrstila na 15. mesto. Poleg njiju so se v finale uspeli uvrstiti še Lea Sirk (Hvala, ne!), Alenka Gotar (Cvet z juga), Maja Keuc (No One), Tinkara Kovač (Round and Round) in Maraaya (Here For You).