Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fifo je srečala pamet: na SP 2022 ne bo nastopilo 48 ekip

Deli na:
Fifo je srečala pamet: na SP 2022 ne bo nastopilo 48 ekip

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je dokončno opustila zamisel, da bi svetovno prvenstvo v Katarju leta 2022 razširila z 32 na 48 moštev.

V izjavi za javnost je krovna nogometna organizacija sporočila, da je po "temeljitem preverjanju skupaj z vsemi deležniki zaključila, da pod trenutnimi pogoji ni možno podati predloga za razširitev".

Svetovno prvenstvo v Katarju bo tako še zadnje odigrano z 32 ekipami, leta 2026 pa bo sledila predvidena širitev števila reprezentanc na 48.

Predlog, da bi se predvidena širitev zgodila že štiri leta prej, je lani podal predsednik Fife Gianni Infantino. Zaradi tega bi Katar v regiji moral poiskati soorganizatorja, kar pa je zaradi še trajajočega diplomatskega spora med majhno državo in njenimi zalivskimi sosedami skoraj nemogoče.

Fifa je razmišljala tudi o možnosti organizacije dodatnih tekem v Katarju, a naj bi ji po poročanju BBC zmanjkalo časa za pravo analizo takšne poteze.

Proti predlogu razširitve pa je bila tudi Evropska nogometna zveza (Uefa), z njenim slovenskim predsednikom Aleksandrom Čeferinom na čelu, saj po njenem mnenju najmočnejši celinski zvezi ne bi pripadlo pravično število dodatnih mest na zaključnem turnirju.