favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fenningerjeva se je pobotala z avstrijsko smučarsko zvezo

Deli na:
Fenningerjeva se je pobotala z avstrijsko smučarsko zvezo

Foto: Reuters

Dvakratna dobitnica velikega kristalnega globusa v alpskem smučanju Avstrijka Anna Fenninger je zgladila spore z avstrijsko smučarsko zvezo, ker naj bi ta vztrajala pri prekinitvi sodelovanja z menedžerjem Klausom Kärcherjem. Sredini pogovori z vodstvom ÖSV so obrodili sadove, smučarka bo še naprej uživala podporo avstrijske smučarske organizacije.

Avstrijska smučarska zveza je pred časom od svoje prve zvezdnice pričakovala prekinitev sodelovanja s Kärcherjem, česar si 25-letnica nikakor ni želela. V pismu odgovornim na zvezi je zagrozila, da se bo umaknila in nehala smučati pod avstrijsko zvezo, saj od nje ni dobivala zadostne podpore, prav tako pa z menedžerjem ni želela prekiniti sodelovanja.

Fenningerjeva zadnja tri leta dela z Kärcherjem, v tem času pa je dosegla največje uspehe, tudi oba velika kristalna globusa ter zlato in srebro olimpijsko odličje iz Sočija. V sredo so vsi vpleteni sedli za mizo in na današnji novinarski konferenci predstavili rezultate uspešnih pogovorov.

Zveza bo športnici še naprej zagotavljala vso potrebno podporo, zdaj ne več sprti strani sta dogovor dosegli tudi okrog "spornega" pokrovitelja na čeladi oziroma kapi. Salzburžanka, ki bo 18. junija praznovala svoj 26. rojstni dan, bo tako še naprej eno glavnih avstrijskih orožij za najvišja mesta v ženskem alpskem smučanju.

"Anna Fenninger bo še naprej del naše družine ÖSV. Nesoglasja in nesporazume v komunikaciji smo uspešno rešili in odpravili," so v izjavi za javnost zapisali pri avstrijski smučarski zvezi.