Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Federer: Sem doma in že nekaj časa se nisem z nikomer rokoval

Deli na:
Federer: Sem doma in že nekaj časa se nisem z nikomer rokoval

Roger Federer - Foto: Getty Images

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer, ki okreva po februarski operaciji desnega kolena, je prek videoposnetka na Instagramu nagovoril navijače in jih pozval, naj upoštevajo navodila za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Dejal je, da se tudi sam zadržuje doma in da se že nekaj časa ni z nikomer rokoval.

"Upoštevajmo dvometrsko varnostno razdaljo, ne rokujemo se in ostanimo doma. Nihče si ne želi popolne karantene, kar bi pomenilo, da ne bi smeli niti za trenutek iti ven. Zato upam, da vsi jemljete zadeve skrajno resno," je dejal 20-kratni zmagovalec turnirjev za veliki slam.

Federer je že takoj po operaciji napovedal, da ne namerava nastopiti na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu ter da se bo pripravil na sezono na travi ter nastop v Wimbledonu. A je trenutno tenis tako kot ostali šport ohromljen zaradi pandemije koronavirusa. Vsi teniški turnirji so ustavljeni do 7. junija.

Organizatorji peščenega grand slama v Parizu so Roland Garros prestavili na september, ko je sicer na sporedu tudi Laverjev pokal.

"Trenutno si pogosteje kot običajno umivam roke. Mislim, da je zdaj še toliko bolj pomembno, da smo uvidevni eden do drugega in si pomagamo, ker s tem pomagamo našim starejšim generacijam," je sporočilo, ki ga je navijačem poslal Federer.