peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

bencin gorivo, dizel Svet24.si

"Bencinarjem" se na črpalko splača še danes, ...

delovna_akcija_teren0003 Svet24.si

Ana Praznik: Če imaš voljo in moč, poprimi za ...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Magazin

Fak po skupinski start

Deli na:
Fak po skupinski start

Foto: Martin Metelko - Jakov Fak

V Östersundu na Švedskem se bo danes s tretjo posamično moško tekmo na 20 km nadaljevalo biatlonsko svetovno prvenstvo. Slovenske barve bodo branili Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan in Rok Tršan, ki je v ekipi zamenjal Mitjo Drinovca.

Tekma bo pomembna predvsem za Faka, ki bo lovil nastop na nedeljski tekmi s skupinskim startom. Da to zanesljivo potrdi, bo verjetno potreboval uvrstitev okrog 15. mesta, lahko pa tudi precej slabše, a bo potem veliko odvisno od uvrstitev tekmecev.

Na nedeljski tekmi bo namreč lahko nastopilo 15 tekmovalcev, ki so najboljši v svetovnem pokalu ter dodatna petnajsterica, ki je največ pokazala na SP. Možnosti za nastop ima tudi Bauer, ki pa skoraj zanesljivo potrebuje uvrstitev med deseterico.

Fak in Bauer sta že na sprintu dokazala, da sta lahko visoko, a najboljšim nista konkurenčna. Tekma pa bo posebej težka, saj je olimpijski podprvak Fak pred potjo v Skandinavijo priznal, da se prav te tekme najbolj boji, saj bo treba odteči največ kilometrov, sam pa zaradi dolgega okrevanja po bolezni ni v 100-odstotni formi.

Tekma se bo začela ob 16.10.

Loading...