malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

jayme closs Svet24.si

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil,...

profimedia-0347342852 Petisvet.si

V čem so nebesna znamenja močna in v čem šibka?

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

ivanovic1 Svet24.si

Nekdanja Playbojeva zajčica: 15 kil nesreče

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

Magazin

Fak po skupinski start

Deli na:
Fak po skupinski start

Foto: Martin Metelko - Jakov Fak

V Östersundu na Švedskem se bo danes s tretjo posamično moško tekmo na 20 km nadaljevalo biatlonsko svetovno prvenstvo. Slovenske barve bodo branili Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan in Rok Tršan, ki je v ekipi zamenjal Mitjo Drinovca.

Tekma bo pomembna predvsem za Faka, ki bo lovil nastop na nedeljski tekmi s skupinskim startom. Da to zanesljivo potrdi, bo verjetno potreboval uvrstitev okrog 15. mesta, lahko pa tudi precej slabše, a bo potem veliko odvisno od uvrstitev tekmecev.

Na nedeljski tekmi bo namreč lahko nastopilo 15 tekmovalcev, ki so najboljši v svetovnem pokalu ter dodatna petnajsterica, ki je največ pokazala na SP. Možnosti za nastop ima tudi Bauer, ki pa skoraj zanesljivo potrebuje uvrstitev med deseterico.

Fak in Bauer sta že na sprintu dokazala, da sta lahko visoko, a najboljšim nista konkurenčna. Tekma pa bo posebej težka, saj je olimpijski podprvak Fak pred potjo v Skandinavijo priznal, da se prav te tekme najbolj boji, saj bo treba odteči največ kilometrov, sam pa zaradi dolgega okrevanja po bolezni ni v 100-odstotni formi.

Tekma se bo začela ob 16.10.

Loading...