900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Fabjan: Dobili smo medalje, ki smo jih obljubili

Deli na:
Fabjan: Dobili smo medalje, ki smo jih obljubili

Slovenski judoisti se z evropskega prvenstva v Kazanu vračajo z zlato medaljo Tine Trstenjak in bronom Roka Drakšiča. S tem nadaljujejo neprekinjeno serijo zbiranja kolajn vse od leta 2002, ko je na prvenstvu v Mariboru Sloveniji medaljo priborila Petra Nareks.

"Dobili smo medalje, ki smo jih obljubili, dodali nekaj petih mest in to je za to prvenstvo v redu. Obljubili smo tudi nekatera presenečenja mladih in tudi to obljubo smo obdržali. Manjkala je le medalja Ane Velenšek, ki smo jo prav tako pričakovali. Zato pa je Tina Trstenjak osvojila prvo zlato, kar nadomesti vse izide. Bilo je veliko petih mest, kar je lep obet za naprej in upam, da tudi za medalje. Morda je to že napoved za naslednje leto," je vtise o nastopu Slovencev strnil trener Marjan Fabjan.

"Cilji so bili seveda različni, saj so najboljši, oba dobitnika medalj in Velenškova, povsem osredotočeni na igre. "To je bila za njih še ena tekma za izkušnje pred olimpijskimi igrami z najboljšimi. Za druge je bila morda celo bolj pomembna in nekateri so dobili kar nekaj izkušenj, drugi so nastopili nekaj slabše," je še dejal strateg celjskega Sankakuja, čigar varovanci so na evropskih prvenstvih zdaj osvojili že 28 posamičnih medalj, bili pa tudi jedro ekip pri obeh ženskih ekipnih odličjih.

A Fabjanu misli že uhajajo v avgust in v Rio de Janeiro, saj je bil Kazan zanj nekakšen ovinek na poti v Brazilijo. "Tukaj smo še enkrat videli vse tekmovalce, nismo smeli snemati, a določene stvari se da pri tekmecih zapomniti. A na koncu bo pomemben trening. Pregledali smo evropsko stanje, manjkali so ostali tekmovalci, a konkurenca je prava in trener lahko dobi sliko. Važno je, da so naši tekmovalci zraven in da so nepoškodovani."

Navdušili so ga tudi mladi v moški konkurenci Adrian Gomboc, Miha Žgank in Martin Hojak, ki so se pogumno spopadli z izkušenimi tekmovalci, predvsem pri prvih dveh upa, da se bosta uvrstila tudi na igre. "Oba sta dosegla lepi peti mesti, kar je za to starost odlično."

Počitka ne bo, saj se po vrnitvi domov nadaljujejo treningi, ob tekmah pa ekipo čakajo tudi kratke bazične priprave in sparing s Francozi, treningi in nekaj pomembnih sparingov. Žgank in Gomboc pa bosta uvrstitev na igre skušala bržkone potrditi na tekmi v Bakuju.