reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Evrovizija za drugačen način prikazovanja rezultatov glasovanja

Deli na:
Evrovizija za drugačen način prikazovanja rezultatov glasovanja

Foto: eurovision.tv

Organizatorji tekmovanja za pesem Evrovizije tehtajo načine, kako bi rezultate glasovanja prikazali tako, da bi številni gledalci po vsem svetu o zmagovalcu ugibali do zadnjega trenutka spektakla. Po trenutnem načinu objavljanja glasov je bil zmagovalec v zadnjih letih jasen že pred samim koncem več kot triurne finalne prireditve.

Tekmovanje, ki bo maja 61. po vrsti potekalo v Stockholmu, pred televizijske zaslone vsakič pritegne okrog 200 milijonov gledalcev po vsem svetu. Letos bodo predstavljanje točk, ki jih sodelujoče države podeljujejo tekmovalnim pesmim, razdelili med glasove nacionalne žirije in glasove gledalcev. Organizatorji upajo, da bodo finalnemu večeru na ta način dodali več vznemirjenja.

Kot je povedal izvršni producent letošnjega tekmovanja Martin Österdahl, zadolžen za organizacijo spektakla v švedski prestolnici, je bil zmagovalec v zadnjih letih znan do 20 minut pred končanim glasovanjem, kar po njegovem mnenju ni dobro. Prepričan je, da bo nov način prikazovanja glasov prinesel nekaj razburjenja v odločilni del tekmovanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Stockholm bo tekmovanje za pesem Evrovizije gostil po lanski zmagi Mansa Zelmerlöwa, ki je na Dunaju prepričal s skladbo Heroes. Potekalo bo 14. maja v športni dvorani Globen, polfinalna večera bosta 10. in 12. maja. Slovenija bo svojega predstavnika izbrala na Emi prihodnji konec tedna.