Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Euro 2016 še ni izgubljen, Kampl bi igral na drugem položaju

Deli na:
Euro 2016 še ni izgubljen, Kampl bi igral na drugem položaju

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je na nedeljski šesti tekmi kvalifikacij za Euro 2016 v Stožicah izgubila proti Angliji z 2:3. Kljub temu v slovenskem taboru menijo, da poraz ni odločilen in da so možnosti za preboj na zaključni turnir stare celine še vedno lepe.

Trenutno je na prvem mestu skupine E prav Anglija s šestimi zmagami s šestih tekem, Švica je druga z 12 točkami, Slovenija tretja z devetimi, Estonija četrta s sedmimi, Litva peta s šestimi in San Marino šesti z eno točko. Izbrance selektorja Srečka Katanca do konca kvalifikacij čakajo še štiri tekme. Septembra bodo gostovali v Švici in gostili Estonijo, oktobra pa bodo gostili Litvo in potovali v San Marino.

Prvi obračun bo torej s staro znanko Švico. "Treba bo zmagati. Mi se bomo spet poskusili dobro pripraviti. Švica ni nič kaj slabša od Anglije, mogoče še boljša. Zdaj pa vi povzemite, kaj sem povedal, kaj nas čaka v Švici. S tem, da bom moral biti jaz spet zelo pameten glede tega, koga postaviti na tekmo v Baslu, koga proti Estoniji, ki sledi le tri dni po tem. Bo zelo zahtevno glede fizičnih naporov. Žal nimam na klopi še pet ali deset igralcev, tako da bomo morali biti zelo pametni," pred nadaljevanjem pravi Katanec.

Kevin Kampl dodaja, da niti zmaga v Švici ni izključena. "Seveda moramo Litvo in Estonijo doma premagati, pa San Marino zunaj. Pa tudi v Švici moramo poskusiti zmagati. Lani, ko smo igrali v Švici ta zadnjo tekmo, smo se dobro predstavili. Kazalo je, da bi lahko zmagali, zakaj ne bi tudi septembra. Možnosti so zelo dobre," meni Kampl, ki pa si želi igrati na drugem položaju.

"Velikokrat sem povedal, kje najraje igram. Mislim, da bi tudi vi počasi morali vedeti, da sem boljši na položaju zadnjega veznega igralca, saj tam lahko grem nazaj po žogo in vlečem naprej. Selektor se je pač včeraj odločil drugače, ampak je tudi to dolgo dobro delovalo. Toda sam se res bolje počutim na zadnjem veznem, kjer sem igral tudi v mladi reprezentanci z Renejem Krhinom. Ob tem tudi moderni nogomet kaže, da imajo ekipe enega zadnjega vezista, ki je bolj za 'fajt', in drugega, ki vleče žogo naprej. Tudi Angleži so na tem mestu imeli Jacka Wilsherja, ki je vlekel in gradil igro. Meni ta položaj bolj leži kot igranje za 'špico' in s hrbtom proti golu, ampak poskušam odigrati najbolje tam, kjer selektor želi," še pravi Kampl, ki je bil eden bolj temperamentnih na nedeljski tekmi proti Angliji.

Vzrok za to je bil španski sodnik Alberto Undiano Mallenco. "Sodnik je bil katastrofa od začetka. Veliko je piskal v korist Angležem, za nas pa komaj nekaj. Zato sem bil proti koncu jezen. Ko mi je dosodil prekršek nad Waynom Rooneyjem, ki ga ni bilo, sem se razpiz... Če bi bil jaz sodnik, potem danes ponoči ne bi dobro spal ..." je vrelo iz Kampla.

Malo bolj mirna sta bila Aleš Mertelj in Nejc Pečnik, ki oba poudarjata, da ni še nič izgubljenega glede možnosti uvrstitve na EP. Ne nazadnje tja potujejo zmagovalci in drugouvrščeni iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena reprezentanca. Ob tem pa bo preostalih osem tretjeuvrščenih igralo dodatne kvalifikacije.

"Vse je še odprto, želimo si napredovati, nič še ni izgubljenega. Treba je gledati naprej z optimizmom in pozitivnim mišljenjem. Upam, da nam bo uspelo," pravi Mertelj. Pečnik pa dodaja: "Škoda za nedeljsko tekmo, ampak nič še ni izgubljenega. Čakata nas še dve tekmi doma, dve v gosteh in mislim, da imamo še lepe možnosti."