Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

ceferin perez pm Ekipa24.si

Dobila sta se na večerji, darilo Pereza Čeferinu...

poroka varuška Njena.si

Člani eksperimenta so bili pod strogim nadzorom

roglic Ekipa24.si

Primož Roglič se je dokončno odločil. Potrjeno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

En Prevc jo brani, drugi jo naskakuje - zmago na novoletni turneji!

Deli na:
En Prevc jo brani, drugi jo naskakuje - zmago na novoletni turneji!

Foto: Bobo

Novoletna skakalna turneja, 65. po vrsti, se bo danes začela v Oberstdorfu. V ospredju sta slovenska skakalca in brata Peter in Domen Prevc.

Skakalci bodo ob 14.45 opravili uradni trening, ob 16.45 pa bodo na programu kvalifikacije za tekmo, ki se bo dan pozneje začela ob isti uri kot kvalifikacijska serija. Naslov brani 24-letni Peter Prevc, prvi favorit tudi po mnenju tujih trenerjev pa je Domen Prevc.

Domen Prevc ima po štirih zmagah pred drugouvrščenim Norvežanom Danielom Andrejem Tandejem 158 točk prednosti in je v ožjem krogu favoritov, med katere tuji trenerji na čelu z Avstrijcem Wernerjem Schustrom, ki vodi nemško izbrano vrsto, poleg Domna Prevca umeščajo Tandeja in dvakratnega olimpijskega zmagovalca iz Poljske Kamila Stocha. "Ta trojica ta čas skače v povsem drugi ligi od ostalih. Toda zmaga lahko pripada le Domu Prevcu," je bil kratek in jasen Schuster.

Štiriindvajsetletni Peter Prevc, ki po rekordni minuli zimi v tokratni še ni pokazal svojega mojstrstva. Med drugim je doživel tudi dva lažja padca, še bolj boleča je bila izguba pravih finih skakalnih občutkov, zato je v skupnem seštevku pokala šele na 13. mestu. S 140 točkami je daleč od vodilnega v pokalu.

Skupni zmagovalec turneje štirih skakalnic bo znan po tekmah v Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu, slovenske barve pa bodo poleg bratov Domna, Petra in Ceneta Prevca zastopali še Jurij Tepeš, Rok Justin, Anže Semenič in Jernej Damjan.