Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Elizabeth Debicki bo upodobila princeso Diano v seriji Krona

Deli na:
Elizabeth Debicki bo upodobila princeso Diano v seriji Krona

Elizabeth Debicki v filmu Mož iz agencije U.N.C.L.E. - Foto: arhiv Reporterja

V zadnjih dveh sezonah Netflixove serije Krona bo v vlogi valižanske princese Diane, ki je tragično preminula v prometni nesreči, nastopila avstralska igralka Elizabeth Debicki, piše britanski BBC. Kot Diana bo nasledila Emmo Corrin, v osveženi zasedbi serije pa bosta ob njen Jonathan Pryce kot princ Filip in Imelda Staunton kot kraljica Elizabeta.

V zadnjih dveh nadaljevanjih serije, za katero je značilno, da se igralska zasedba vsaki dve leti zamenja, bodo gledalci predvidoma spremljali dogajanje na britanskem dvoru v 90-ih letih in pa v začetku novega stoletja.

"Duh princese Diane, njene besede in dejanja živijo v srcu mnogih. Kot velik privilegij in čast dojemam, da se pridružujem tej izjemni seriji, ki me je povsem prevzela od prve epizode dalje," so na uradnem Twitterju serije povzeli besede Elizabeth Debicki.

Diana Spencer se je s princem Charlesom poročila leta 1981 in prevzela naziv valižanska princesa. Razšla sta se leta 1992, ločila pa štiri leta kasneje. Umrla je leta 1997 v avtomobilski nesreči v Parizu in obveljala za princeso ljudskih src.

Poleg dogodkov po odmevni ločitvi Diane in Charlesa bosta po navedbah BBC zadnji dve sezoni serije vključevali tudi smrti princese Margaret in pa kraljice matere leta 2002 ter zlati jubilej vladanja kraljice Elizabete istega leta.

Serija Krona, ki jo podpisuje Peter Morgan, je na sporedu od leta 2016. V prvi zasedbi so v glavnih vlogah zaigrali Claire Foy kot princesa oz. kraljica Elizabeta, Matt Smith kot princ Filip in Vanessa Kirby kot princesa Margaret.

Trenutno je serija pred četrto sezono, ki jo bodo predvidoma začeli predvajati do konca leta. V vlogi Elizabete II. bo mogoče spremljati oskarjevko Olivio Colman, v vlogi princa Filipa pa Tobiasa Menziesa.