Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Eksodus v Stožicah: Olimpijo zapušča kar osem nogometašev, tudi kapetan Tomić

Deli na:
Eksodus v Stožicah: Olimpijo zapušča kar osem nogometašev, tudi kapetan Tomić

Stefan Savić in Tomislav Tomić. - Foto: alesfevzer.com

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija je danes na klubski spletni strani zapisal, da se od zeleno-bele majice poslavlja kar osem igralcev, ki jim je potekla pogodba, med njimi je tudi kapetan Tomislav Tomić. Vodstvo kluba se ni odločilo za podaljšanje sodelovanja.

Zmaje tako zapuščajo Luka Menalo, Stefan Savić, Tomislav Tomić, Mario Jurčević, Marko Putinčanin, Matija Orbanić, Matija Burin in Matic Črnic.

Menalo je v letošnji sezoni 10-krat zatresel mrežo nasprotnika in poskrbel za osem podaj. Za Olimpijo je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral 33 nastopov. Po eni sezoni med zmaji se poslavlja in se s posoje vrača v Dinamo Zagreb.

Savić je v sezoni 2019/20 nosil dres Olimpije na 35 tekmah državnega prvenstva. Pri tem je 6-krat zatresel mrežo nasprotnika in prispeval 7 podaj. Med zmaji je preživel tri sezone in osvojil tri lovorike.

Tomić se po treh sezonah od Olimpije poslavlja kot kapetan. V tej sezoni je odigral 34 ligaških tekem, poskrbel za tri asistence ter en zadetek. Z Olimpijo je osvojil dvojno krono leta 2018 ter naslov pokalnih prvakov leta 2019.

Jurčević je v letošnji sezoni na 30 tekmah 1-krat zatresel mrežo in prispeval štiri podaje. V lanski sezoni je z zmaji osvojil naslov pokalnih prvakov, po dveh zaporednih sezonah pri Olimpiji pa se zdaj znova poslavlja, so zapisali pri Olimpiji.