Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dva od štirih obtoženih za ugrabitev in mučenje Zorice Škrbić priznala krivdo

Deli na:
Dva od štirih obtoženih za ugrabitev in mučenje Zorice Škrbić priznala krivdo

Foto: Bobo

Željko Petrović in Senad Livadić, dva od štirih obtoženih za ugrabitev in mučenje pokojne Zorice Škrbić, sta s tožilstvom podpisala sporazum o priznanju krivde. Na ljubljanskem okrožnem sodišču jima bodo kazen izrekli 16. septembra.

Petrović se je s tožilstvom pogodil še pred današnjim predobravnavnim narokom. Tega so danes kmalu po začetku prekinili, saj sta bila tožilstvo in Livadićeva obramba v zadnji fazi pogajanj. Med desetminutno prekinitvijo so našli skupni jezik in sporazum tudi podpisali.

Milan Trivković pa je na vprašanje sodnice, ali priznava krivdo, pojasnil, da ne more priznati nečesa, česar ni storil. Zanj bo steklo sojenje.

Narok za Blagoja Sazdova bo ob 15. uri.

Petrović, Sazdov in Trivković so sicer v priporu, Livadić pa je na prostosti. Obtoženi so bili povzročitve posebno hude telesne poškodbe in ugrabitve. Za prvo kaznivo dejanje je zagroženih od treh do 15 let zapora, za drugo pa od enega do desetih let.

Škrbićevo, dolgoletno partnerko enega od obsojenih za rop banke SKB, so v središču Ljubljane ugrabili 26. junija lani. Odpeljali so jo na že prej izbran neobljuden kraj v bližnji okolici Ljubljane, kjer so jo več ur pretepali in mučili.

V zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne so jo hudo pretepeno odvrgli v Podpeči. Dekle, od katerega naj bi ugrabitelji želeli izvedeti, kje se skriva plen iz ropa omenjene banke, je kmalu zatem podleglo poškodbam.