pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dragić zmaguje in jih dobiva po zobeh

Deli na:
Dragić zmaguje in jih dobiva po zobeh

Foto: Bobo

Goran Dragić je bil v zmagi nad Atlanto prvi strelec Miamija, saj je dosegel 27 točk, izgubil pa je del zoba.

Vročica je ekipo Atlanta Hawks premagala s 116:93, Dragić pa je bil v 30 minutah igre prvi strelec Miamija, saj je dosegel 27 točk, k temu pa dodal še po pet skokov in podaj. Kent Bazemore je za Atlanto prispeval 14 točk.

Miami je trenutno najbolj vroča ekipa lige NBA ter je le eno zmago oddaljena od rekordnega niza te franšize s Floride, ko so v drugi polovici novembra leta 2013 nanizali deset zmag v vrsti.

"Preprosto, samo zabavamo se," je ključni recept za zmagoviti niz opisal Dion Waiters, z 20 točkami drugi strelec Miamija, ki se vse bolj približuje tudi mestom, ki mu bi še zagotovila nastop v končnici. Miami je tako zbral 20 zmag in 30 porazov, iz letošnjega grdega račka, ekipe z najslabšim razmerjem zmag in porazov, pa se je prelevil v vse verjetnejšega udeleženca končnice. Od mest v končnici so oddaljeni le še tri zmage. Takoj po novem letu je imela vročica zgolj 10 zmag, zdaj jih ima enkrat toliko.

Miami se je z nizom zmag izenačil s San Antonio Spurs, več zmag v nizu pa sta v tej sezoni imeli le Golden State (12) in Houston (10). "Čutimo, da enostavno postajamo iz tekme v tekmo boljše moštvo, skušamo ohranjati pozitivno naravnanost ter se ne toliko ozirati na sam rezultat," je dodal trener Heat Erik Spoelstra.


"To je bila res ena takšna bitka, vsi smo se res dobro borili, na koncu je zelo težko zmagovati iz tekme v tekmo, dobivamo veliko modric, ampak sem res zadovoljen, kako smo pokazali, da znamo igrati," je bil v izjavi za Sun Sentinel zadovoljen Dragić, ki je v eni od akcij znova dobil udarec v zobe, delček zoba pa se je odkrušil: "Seveda sem bil v tistem trenutku zelo jezen, nisem hotel zapustiti igrišča, a je bilo v tistem trenutku krvavenje vseeno prehudo, tako da sem šel ven, da se je ustavilo krvavenje iz rane. Nato sem se znova vrnil, saj sem hotel biti tam za svoje moštvo."

Igrala je tudi ekipa Saše Vujačića New York Knicks in v gostujoči dvorani premagala Brooklyn Nets s 95:90. Vujačić je odigral 22 minut in v tem času dosegel 12 točk in dva skoka. Z 19 točkami je bil prvi strelec kratkohlačnikov Kristaps Porzingis.

Detroit Pistons so s 118:98 premagali New Orleans Pelicans. Beno Udrih za Detroit ni zaigral, Kentavious Caldwell Pope pa je bil prvi strelec zmagovalne ekipe, saj je dosegel 38 točk, k temu pa dodal še po štiri ujete žoge in podaje.

Najboljše razmerje zmag in porazov, 42-7, ima še naprej moštvo Golden State Warriors, ki ohranja prednost pred izzivalci tako na vrhu razpredelnice v zahodni konferenci kot v ligi NBA. Prvi zvezdnik Stephen Curry, dvakratni MVP lige NBA, se je uspešno vrnil po trebušni gripi, ki mu je vzela dve tekmi, za zmago 126:111 proti Charlotte Hornets na domačem parketu v Oaklandu. Vpisal je kar 11 trojk za končni izkupiček 39 točk.

V zmagovitih tirnicah so znova tudi aktualni prvaki lige NBA Cleveland Cavaliers, ki so s kar 125:97 premagali Minnesota Timberwolves. Zelo dober je bil Kyrie Irving, ki ni še nikoli toliko podajal, soigralcem je pomagal s 14 asistencami, zraven pa je dodal še 14 točk. Superzvezdnik LeBron James je dodal 27 točk ter bil še dodatno učinkovit z 12 podajami. Skupno so košarkarji Clevelanda zbrali 37 podaj, kar je največ v tej sezoni na eni tekmi.