stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dragić o Luki Dončiću: V NBA bo hitro postal obraz kluba, ki ga bo izbral

Deli na:
Dragić o Luki Dončiću: V NBA bo hitro postal obraz kluba, ki ga bo izbral

Foto: Fiba

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je po sanjskem zadnjem evropskem prvenstvu, ko je skupaj s soigralci iz reprezentance osvojil zlato kolajno, uspešen tudi v severnoameriški ligi NBA. Kot je povedal v intervjuju za Dnevnik, so vrata do reprezentance trenutno zanj zaprta, verjame tudi, da se bo Luka Dončić dobro spopadel z ligo NBA.

V intervjuju ni mogel mimo vprašanj o vzhajajoči zvezdi evropske košarke Luki Dončiću, s katerim sta tvorila udarni branilski par na EP. Kot je dejal, je prejel kar nekaj novinarskih vprašanj o Dončiću. "To je povsem normalno. Ko sem bil sam mlajši, sem prepričan, da sta tudi denimo Rašo Nesterović ali Sani Bečirović odgovarjala na vprašanje o meni. Je pa Luka vseeno na višji ravni. Ima drugačno pot, vsi ga poznajo in jasno je, da o njem radi pišejo in sprašujejo," je povedal.

Na vprašanje, kaj čaka Dončića, če bo prvi izbor na naboru lige NBA je odgovoril: "Čaka ga, da bo kaj hitro postal obraz kluba, ki ga bo izbral. Če bo prvi izbor, bo imel zagotovo veliko minutažo, kar je dobra stvar. Potiskali ga bodo v ospredje. Mediji in navijači ga bodo oblegali. A tega je Luka že vajen."

Dragićev Miami si je praktično že zagotovil končnico lige NBA, kar je bil glavni cilj moštva. "Ne glede na to, na katerem mestu bomo končali redni del, sem prepričan, da si nas nihče ne želi v prvem krogu. Pri Miamiju je tako, da se vsako leto cilja na uvrstitev v finale, ne glede na to, kakšno ekipo imamo."



Enaintridesetletni Ljubljančan je zadovoljen s svojimi predstavami v dresu Miamija, a verjame, da bi lahko bile še boljše, če bi bil spočit. V tem primeru bi imel večjo željo, lakoto po košarki. "Evropsko prvenstvo me je izredno izmučilo. Ker sem utrujen, motivacija trenutno ni na najvišji ravni. A kljub temu sem prišel denimo do tekme vseh zvezd, kar ni mala stvar. Ob tem sem najbolj konstanten igralec Miamija."

Še enkrat je dal vedeti, da so trenutno zanj vrata reprezentance zaprta, a obenem izrazil prepričanje, da se bo Slovenija tudi v odsotnosti nekaterih najboljših igralcev uvrstila na SP, čeprav pot do tja gotovo ne bo lahka.

Pri tem se je dotaknil novega sistema kvalifikacij za velika tekmovanja, ki je po njegovem mnenju neregularen. "Kakšna je to reklama za košarko kot šport, če za svoje države ne morejo igrati vsi najboljši posamezniki? Gledamo drugo-, tretjerazredne igralce in posledično tudi drugo-, tretjerazredno košarko. Ob tem je nedopustno, da o vsem skupaj odločajo le funkcionarji, igralcev pa nihče ničesar ne vpraša."