900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dragić Miami rešil pred izpadom: Nisem se še želel vrniti v Evropo

Deli na:
Dragić Miami rešil pred izpadom: Nisem se še želel vrniti v Evropo

Foto: Getty Images

Košarkarji Miami Heat so v četrtfinalu končnice severnoameriške lige NBA doma premagali Toronto Raptors s 103:91 ter izsilili sedmo tekmo, ki bo odločila potnika v predzadnji krog. Goran Dragić je prispeval 30 točk, kar je njegov najboljši dosežek v končnici.

Miami je bil že na robu izpada, saj je imel Toronto z izidom 3:2 že prvo zaključno žogo za uvrstitev v finale vzhodne konference. A so košarkarji s Floride pripravili preobrat ter še ohranili upanje v boju za naslov prvaka.

Ključni igralec Miamija je bil slovenski organizator igre Dragić, ki je prikazal najboljšo predstavo v končnicah lige NBA. Tridesetletni Ljubljančan je svoj prejšnji najboljši dosežek v končnicah lige NBA (26 točk) popravil za štiri točke. V 38 minutah na parketu je dodal še sedem skokov in štiri podaje, zadel je tudi vse štiri proste mete, dodal dve trojki (2-5), ob metu za dve točki 12-21. Večjo minutažo pri Miamiju je imel le Luol Deng 41 minut (2 točki). Drugi igralec Miamija je bil Dwyane Wade, ki je dodal 22 točk za zmago na šesti tekmi konferenčnega polfinala ter poravnan skupni izid 3:3 v zmagah.

"Vse, kar je bilo, je, da sem bil napadalen. Nisem se še želel vrniti domov na počitnice v Evropo. Še si želim igrati tukaj. To je bila zelo pomembna tekma in zato smo že od prve minute bili zelo agresivni, vršili stalen napad ter ustvarjali prostor za mete. Mislim, da smo nocoj opravili res odlično delo," je po koncu tekme na novinarski konferenci vrelo iz ust slovenskega košarkarja, ki se mu je končno posrečila igra, kot si jo je želel.

"To je super, odlično. Zadnjič sem v končnici zaigral pred šestimi leti, zato uživam na prav vsaki tekmi, v tem posebnem vzdušju, tudi takrat, ko mi igra ne steče tako, kot bi si želel. Zgodi se, da imam kdaj dobre in kdaj slabe tekme, vendar pa skušam prav vsakič gledati pozitivno in skušam izvleči največ, kar se da. Nihče ni trdil, da bo lahko, in grem z dobrimi občutki v Toronto na sedmo tekmo," je še dejal Dragić.

"Goran je pokazal veliko psihično stabilnost. Nocoj je bil njegov večer in bil je takšen, kot mora biti, agresiven. Takrat, ko ni podoben sam sebi in ni Goran, sem verjetno edina oseba, ki se počuti še slabše od njega. Nocoj je bil pravi Goran in je v napadu naredil prave stvari ob pravem času," je slovenskega reprezentanta pohvalil 45-letni trener Miamija Erik Spoelstra, prvi trener filipinskega rodu na klopi katerega od klubov v ligi NBA, sploh prvi azijsko-ameriški trener v štirih velikih severnoameriških ligah, ki je vročico popeljal do naslova prvaka v letih 2012 in 2013.

Pri Raptors sta bila znova v ospredju Kyle Lowry (36 točk) in DeMar DeRozan (23 točk), ki sta skupaj osvojila 59 točk za Toronto ter edina iz moštva dosegla dvojno število točk. Prispevek preostalih članov ekipe je znašal 32 točk. Toronto je znova igral brez visokega litvanskega centra Jonasa Valančiunasa, ki si je na tretji tekmi konferenčnega polfinala poškodoval gleženj in bo manjkal tudi na zadnji tekmi konferenčnega polfinala. Pri vročici s Floride je manjkal center Hassan Whiteside zaradi poškodbe kolena, izpustil bo tudi sedmo tekmo.

Odločilna sedma tekma bo v noči na ponedeljek v Torontu. Zmagovalec obračuna si bo zagotovil konferenčni finale s Cleveland Cavaliers, ki je s 4:0 v zmagah izločil Atlanta Hawks. Na Zahodu se bodo v konferenčnem finalu pomerili aktualni prvaki Golden State Warriors, ki so izločili Portland, in košarkarji Oklahoma City Thunder, ki so odpravili San Antonio.