900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončić z Dallasom nemočen proti LeBronu in prvakom lige NBA

Deli na:
Dončić z Dallasom nemočen proti LeBronu in prvakom lige NBA

Foto: Reuters

Dallas Mavericks, ekipa slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića, je na začetku severnoameriške profesionalne lige NBA zabeležila še drugi poraz. V Los Angelesu so jo premagali aktualni prvaki, košarkarji Los Angeles Lakers, ki so bili boljši z izidom 138:115.

Dončić, ki je v dobrih 34 minutah na igrišču ob bolj racionalnem metu iz igre kot na prvi tekmi proti Phoenixu dosegel 27 točk in zbral sedem asistenc ter štiri skoke, je kot glavni razlog poraza omenil skok. Tega so domači dobili s 33:27, Dallas je po svojih zgrešenih metih pod košem pobral le tri žoge.

"Ob tako slabem ofenzivnem skoku se ne da zmagati. Pod košem bi se morali bolje postavljati, če hočemo zmagovati, bomo morali to popraviti. To je stvar glave, moramo biti bolj zbrani, pokazati večjo žilavost," je po tekmi dejal Dončić, ki je imel tudi zahtevno obrambno nalogo, zaustaviti enega najboljših igralcev v ligi, LeBrona Jamesa. Delo je zelo solidno opravil, domači zvezdnik je dosegel zanj skromnih 22 točk.

"Mislim, da sem obrambno nalogo kar dobro opravil. Imel sem velik motiv, vemo, kdo je James. Nasploh sem zadovoljen s svojo igro, a to ne pomeni ničesar, če smo izgubili. Prav tako mi ne pomeni veliko, ker sem dosegel več točk od njega," je še povedal Ljubljančan, ki je v napadu od 19 poskusov zadel devetkrat, od tega dva od petih metov za tri točke.

Spet je bil najboljši strelec svoje ekipe, pri gostiteljih pa je Anthony Davis dosegel še točk več. James se je izkazal z desetimi asistencami.



Gosti so vodili le na začetku tekme, zadnjič pri izidu 11:12. Čeprav so prvaki hitro ušli, pa se Dončić in kolegi niso želeli predati, pred zadnjo četrtino niso toliko zaostajali, da ne bi imeli več upanja. Toda zadnji del so odigrali preslabo, Lakers, ki so dokazali, da imajo široko klop in da bodo mogoče še bolj prepričljivi, kot so bili lani, so bili premočni.

Vlatku Čančarju se ni izpolnila želja, da bi na božični večer stopil na igrišče, njegov Denver pa je na domačem igrišču moral priznati premoč še eni ekipi iz Los Angelesa, Clippers, izid je bil 108:121.

Miami tako ostaja edina ekipa s slovenskim igralcem, ki ima po dveh odigranih tekmah vsaj eno zmago. V popoldanski uri je doma ugnala New Orleans Pelicans s 111:98. Goran Dragić je za zmagovalce in podprvake minule sezone v 27 minutah zbral 18 točk, devet podaj, štiri ukradene žoge in dva skoka.

Kandidaturo za uspešno sezono napoveduje Brooklyn, ki je s 123:95 premagal Boston. Zvezdniška dvojka Kyrie Irving in Kevin Durant je uspešno opravila svojo nalogo, prvi je bil s 37 točkami najučinkovitejši igralec božičnega večera, drugi pa je k zmagi prispeval 31 točk.