kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončić se je vrnil in Dallas spet zmaguje

Deli na:
Dončić se je vrnil in Dallas spet zmaguje

Foto: Profimedia

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA doma premagali Denver Nuggets s 103:89. Za zmagovito zasedbo je Luka Dončić na drugi tekmi po nekaj tednih odmora v 34 minutah dosegel 21 točk, 15 podaj in osem skokov ter bil na pragu dvojnega trojčka. Podobno je bilo že prejšnji večer ob zmagi v Oklahomi s 95:86.

Za goste iz Denverja je 11 minut igral tudi drugi slovenski reprezentant Vlatko Čančar in ob dveh podajah ostal brez točke, je pa moral zaradi poškodbe predčasno zapustiti parket. Njegov srbski soigralec Nikola Jokić, ki je tudi letos eden glavnih kandidatov za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone, je v 35 minutah zbral 27 točk, 16 skokov in tri podaje.

"Celotno tekmo smo precej solidno odigrali, posebej dobra je bila nocoj naša obramba. Veliko smo se gibali po igrišču, stopili smo skupaj in bili dovolj agresivni," je dejal Dončić. Imel je prepričljivo najboljši statistični učinek na tekmi (+25), v napadu sta mu nudila dostojno pomoč Dwight Powell in Reggie Bullock, oba sta prispevala 15 točk.

Dallas v tej sezoni proti tekmecem za končnico iz Denverja vodi v medsebojnih dvobojih z 2:1. Tokrat je igral brez latvijskega centra Kristapsa Porzingisa, ki je moral v ponedeljek v izolacijo zaradi zdravstvenih protokolov covida-19. Ti so bili razlog, da je Dončić manjkal na petih tekmah, pred tem pa je pet tekem izpustil tudi zaradi poškodbe.