900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dončić piše zgodovino lige NBA! Prvi po 60 letih, ki mu je uspelo to ... (VIDEO)

Deli na:
Dončić piše zgodovino lige NBA! Prvi po 60 letih, ki mu je uspelo to ... (VIDEO)

Luka Dončić - Foto: Facebook

Košarkarji Dallas Mavericks so na sedmi tekmi sezone severnoameriške lige NBA dosegli četrto zmago. Tokrat so doma premagali Utah Jazz s 103:100, slovenski zvezdnik Luka Dončić je še na sedmi tekmi zapovrstjo dosegel vsaj 30 točk. Tokrat je v 35 minutah zbral 33 točk, 11 podaj in pet skokov ob petih izgubljenih žogah.

Dončić je s točkovnim izkupičkom postal tretji igralec v zgodovini NBA, ki je na prvih sedmih tekmah dosegel vsaj 30 točk, obenem pa prvi po Wiltu Chamberlainu iz sezone 1962/63.

"Ne vem. Trudim se dobiti tekme. Mislim, da sem danes odigral eno svojih najboljših tekem. Nisem preveč igral na silo in sem delil žogo," je ESPN po tekmi navedel Dončića, ki je iz igre metal 12-20, obenem pa ukradel še dve žogi.

V ekipi Dallasa je Christian Wood ob 10 skokih zbral 21 točk, od tega 17 v drugem polčasu, Spencer Dinwiddie pa je dosegel 20 točk. Jordan Clarkson je pri gostih tekmo končal z 22 točkami.

Chicago Bulls so s 106:88 premagali Charlotte Hornets in imajo pet zmag po devetih tekmah. Goran Dragić je dobro izkoristil igralni čas, saj je v 15 minutah dosegel 16 točk (met 6-9) ob treh skokih in asistencah ter blokadi.

Dragić je bil eden od šestih v ekipi, ki so dosegli dvomestno število točk, več od Dragića, 17, jih je dosegel le Javonte Green. Pri gostih je Kelly Oubre ml. tekmo končal s 24 točkami.