alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

11 11 Odkrito.si

11:11 - se vam je že zgodilo?

doncic young pm Ekipa24.si

Kakšna zaušnica DALLASU in Dončiću na prvi ...

Magazin

Dokumentarni film Covid-19 danes in v nedeljo na slovenskih televizijah

Deli na:
Dokumentarni film Covid-19 danes in v nedeljo na slovenskih televizijah

Covid 19, zgodbe prebolevnikov - Foto: Posnetek zaslona

Na slovenskih televizijah bodo danes in v nedeljo predvajali dokumentarni film Covid-19 o pomembnosti cepljenja proti covidu-19. Režiser Mitja Okorn v filmu odstira osebne zgodbe posameznikov, ki so preboleli covid-19 in še vedno čutijo posledice dolgotrajne bolezni, so sporočili iz vladnega urada vlade za komuniciranje.

Film bo danes mogoče videti na prvem programu Televizije Slovenija ob 21.30 in na Planet TV ob 22.25. V nedeljo pa bodo film predvajali na POP TV ob 18.30 in na Novi24TV ob 19.30. V ponedeljek bo celotni dokumentarec dostopen na YouTube kanalu vlade, so zapisali v sporočilu za javnost.

Okorna so k sodelovanju povabili predvsem zaradi njegovih izkušenj in filma Leto življenja, v katerem je soočenje z boleznijo raka zajeto na izjemno emocionalen način. Da pa je lahko povedal njihove zgodbe, je moral Okorn najprej prepričati sebe. "Preden sem se odločil za sodelovanje, sem se moral o bolezni in njenih posledicah prepričati sam in ugotoviti, ali je cepljenje sploh dobra ideja, pametna izbira. Zato sem želel dobiti informacije iz prve roke, se pogovoriti s prebolevniki, njihovimi najbližjimi in zdravstvenim osebjem, ki je za njih skrbelo. To so njihove zgodbe," je pojasnil režiser.Vlada želi, da bi se gledalci skozi resnične zgodbe posameznikov seznanili s posledicami prebolevanja covida-19 ter da bi jih na ta način spodbudili k razmisleku o lastnem vedenju in ravnanju. Opozarjajo, da bi bila lahko katera od zgodb, predstavljenih v dokumentarnem filmu, vaša zgodba ali zgodba vaših staršev, sorodnikov, znancev.

Večina ljudi, ki zboli za covidom-19, okreva v nekaj tednih. Nekateri pa zbolijo za hujšo obliko bolezni in potrebujejo zdravniško pomoč. Številni med njimi so bitko z boleznijo tudi izgubili. Poleg tega lahko nekateri simptomi vztrajajo več mesecev ali se pojavijo po okrevanju. Te težave imenujejo dolgotrajni covid. Prizadene lahko vsakogar, tudi tiste, ki so bolezen preboleli doma in v lažji obliki, so še zapisali. S filmom želijo spodbudili državljane in prebivalce Slovenije, da se odločijo za cepljenje proti covidu-19.

Loading...