Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 19. julija

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

Zbiranje zamaškov Ignac Fabjanič Svet24.si

Habjanič našel rešitev za dobrodelne zamaške

Damjan Murko Njena.si

Damjan Murko redko spi doma

hafnerji Njena.si

Hafnerji še niso spoznali male Tine

Magazin

Dokumentarec HBO Michaela Jacksona prikazal kot predatorja, ki je zlorabljal otroke; Jacksonova družina je besna

Deli na:
Dokumentarec HBO Michaela Jacksona prikazal kot predatorja, ki je zlorabljal otroke; Jacksonova družina je besna

Foto: Profimedia - Michael Jackson

Odvetniki, ki zastopajo upravičence do zapuščine pokojnega pop zvezdnika Michaela Jacksona, so v petek v javnosti ponovno stresli nekaj jeze na televizijo HBO, ki namerava v začetku marca prikazati dokumentarni film o dveh moških, ki trdita, da ju je Jackson v mladosti spolno zlorabljal.

Podobno ostro pismo proti HBO, kot je bilo objavljeno v petek, so objavili tudi pred in po januarskem festivalu neodvisnega filma Sundance, kjer so film Leaving Neverland prvič predvajali. Film traja štiri ure, na sporedu televizije HBO bo v dveh delih 3. in 4. marca, pripoveduje pa zgodbo Wada Robinsona in Jamesa Safechucka, ki trdita, da sta bila spolno zlorabljena.

Pismo odvetnikov zapuščine je dolgo deset strani, najbolj opazno v njem pa je pomanjkanje grožnje s tožbo, kar pomeni, da s tem le delajo reklamo za film in televizijo HBO, ki lahko zaradi tega dobi še kakšnega novega naročnika. Film so kritiki označili za pretresljivo in grozljivo izpoved dogajanja, ki je pred več kot desetletjem razburjalo svetovno javnost.

Jackson je bil izjemno uspešen glasbenik, bil pa je malce poseben, saj se je rad družil predvsem z otroci, ki jih je gostil na svojem ranču Neverland. Nekateri od njih trdijo, da jih je tam tudi spolno zlorabljal.

Jacksonu so leta 2005 zaradi tega sodili, vendar ga je porota spoznala za nedolžnega. Umrl je leta 2009 med pripravami na evropsko koncertno turnejo, ker je pretiraval s poživili, ki so mu uničila srce. Njihovo predpisovanje je končalo kariero njegovega osebnega zdravnika Conrada Murrayja, ki je končal za zapahi.Za Jacksonom je ostalo okoli 800 milijonov dolarjev premoženja na čelu s sedaj razvpitim kalifornijskim rančem Neverland, ki ga je pokojnik spremenil v neke vrste zabaviščni park za otroke po vzoru Disneylanda. S tem premoženjem upravlja sklad, kjer ima glavno besedo pokojnikova mati Katherine Jackson.

Odvetniki sklada kritizirajo filmarja Dana Reeda, da ni opravil dovolj dobre raziskave pred snemanjem, da v filmu ni mnenj nasprotne strani, da je film sramota, da sta Robinson in Safechuck lažnivca in tako naprej. Televizijo HBO obtožujejo, da je postala tabloidna in brez etike, kot rečeno pa ne grozijo s tožbo.

Pismo tudi razlaga, da so obtožbe proti Michaelu Jacksonu posledica zavisti glasbene industrije in medijev do njegovih uspehov, vse skupaj pa naj bi bil patetični poskus služenja denarja na pokojnikov račun.

HBO odgovarja, da bo film prikazan v skladu s sporedom, da je Reed priznani filmar, ki je temeljito dokumentiral izjave in poziva ljudi, naj se vzdržijo ocen, dokler si ne ogledajo filma. Šlo naj bi tudi za neke vrste pomoč drugim žrtvam spolnih zlorab.

Loading...