ana-tavčar-pirkovič Dobra karma

Na najbolj žaljive kritike televizijska ...

2_manca špik Svet24.si

Manca Špik zaradi hčerke obiskuje psihoterapevta

karl erjavec pl1 Reporter.si

Rešitelj s političnega smetišča: Odpisani Karl...

prodajalec kostanjev, maroni, zurich Svet24.si

Konec oktobra podobno kot v Sloveniji! Toda Švica...

20180521-00861791 Necenzurirano

Kaj je igra Karla Erjavca? In zakaj se Janša boji...

Nataša Gavranić Njena.si

Voditeljica športa se poslavlja z malih ekranov

ljubezen-po-domače Njena.si

Ljubezen po domače: Jožica pred kamere s posebno...

Magazin

Divac še zna metati na koš, zadel s sredine za 90.000 dolarjev

Deli na:
Divac še zna metati na koš, zadel s sredine za 90.000 dolarjev

Foto: Arhiv Reporterja

Veliki as jugoslovanske košarke Vlade Divac tudi deset let po koncu poklicne poti ni izgubil občutkov, ki so ga krasili v obdobju aktivne športne kariere. Divac je dobil priložnost za met med premorom ob tekmi v dvorani Staples center v Los Angelesu ter brez težav zadel koš s sredine igrišča in pobral nagrado, ki bo šla v dobrodelni namen.

Priložnost za ekshibicijski met s sredine košarkarskega igrišča je Divac dobil med ogledom kalifornijskega derbija v severnoameriški košarkarski ligi NBA, ko sta se udarili moštvi Los Angeles Lakers in Golden State Warriors. Presenetljivo je slavila letos sila povprečna, nekoč šampionska ekipa iz Los Angelesa, ki je košarkarje iz Oaklanda premagala s 115:105.

Divac, ki je svojo kariero končal prav v rumenem dresu jezernikov, je rutinsko vrgel brez pretiranega razmišljanja in težav, žoga pa je ob velikem navdušenju polnih tribun priletela naravnost v koš ter skozi mrežico. Divcu je takoj po uspešnem metu čestital sloviti filmski zvezdnik Jack Nicholson, ki si je prav tako ogledal košarkarsko poslastico v dvorani Staples.

Šestinštiridesetletni as jugoslovanske in potem srbske košarke je za met osvojil nagrado v višini 90.000 ameriških dolarjev. Ves denar bo seveda šel v dobrodelni namen, v sklad, ki ga je Divac ustanovil za pomoč otrokom, ter v sklad moštva LA Lakers, ki pomaga obetavnim talentom.

Loading...