Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dirka po Španiji: Quintana odbil še zadnje napade Frooma

Deli na:
Dirka po Španiji: Quintana odbil še zadnje napade Frooma

Foto: Getty Images

Francoz Pierre Latour je zmagovalec 20. etape kolesarske dirke po Španiji, 193,2 km dolge preizkušnje, ki se je končala z vzponom na Alto de Aitano. Drugi je bil Kolumbijec Darwin Atapuma, tretji pa Italijan Fabio Felline. Kolumbijec Nairo Quintana je odbil še zadnje poizkuse Britanca Chrisa Frooma in ga do dokončne zmage loči le še ena etapa.

Atapuma se je na čelo dirke prebil kakšnih pet kilometrov od cilja, ko je ujel še zadnjega ubežnika Španca Luisa Leona Sancheza. Kolumbijcu sta sprva lahko sledila le Latour in Švicar Mathias Fränk, a je od trojice prvi omagal zadnji. Latour in Atapuma sta drug za drugim pospeševala, ko je v zadnjem kilometru že vse kazalo, da bo Kolumbijec dobil etapo, pa se je Francoz vrnil in ga prehitel.

V ozadju se je prav tako pet kilometrov od cilja za še zadnje poizkuse napada odločil Froome, ki je pospešil, zraven pa potegnil le Quintano. Ta se je mirno vozil tik za velikim tekmecem za skupno zmago, odgovoril na vsako pospeševanje, v zadnjih metrih pa napadel še sam in Froomu ni preostalo nič drugega, kot da mu zaploska ob prečkanju ciljne črte.

Razlike v skupnem seštevku se tako niso spremenile. Quintana ima pred Froomom 1:23 sekunde prednosti, do končnega zmagoslavja pa ga loči le še nedeljska ravninska etapa do Madrida.

Največ je danes pridobil še en Kolumbijec Esteban Chaves, ki se je od skupine favoritov odpeljal slabih 70 km od cilja in s samostojno vožnjo pridobival sekunde. V cilj je prišel na devetem mestu, s skupno tretjega pa izrinil Španca Alberta Contadorja.