ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Direktor največje pivovarne ob službo zaradi vinjenosti za volanom

Deli na:
Direktor največje pivovarne ob službo zaradi vinjenosti za volanom

Foto: Reuters

Direktor nemške podružnice največje pivovarne na svetu Anheuser-Busch InBev, Till Hedrich je izgubil službo, ker je pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo. Hedrich je bil na direktorskem položaju od januarja dalje, pivovarno pa bo moral sedaj zapustiti nemudoma, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

44-letni Hedrich je priznal, da je 30. aprila na avtocesti južno od bavarske prestolnice München ob "občutnem vplivu alkohola" povzročil prometno nesrečo.

"Lahko si predstavljate, da imamo kot podjetje, ki proizvaja alkoholne izdelke, stroga notranja pravila in priporočila za potrošnike glede uživanja alkoholnih pijač. V to je vključena ničelna toleranca do vožnje pod vplivom alkohola za zaposlene, vse kršitve pa imajo posledice za kariero. Prav zaradi tega je bilo podjetje zgroženo zaradi Hedrichove nesreče, ki je svoje delo vzorno opravljal," je dejal tiskovni predstavnik pivovarne Oliver Bartelt, ki pa ostalih podrobnosti glede nesreče ni razkril.

Pivovarna Anheuser-Busch InBev je nastala leta 2008 z združitvijo belgijsko-brazilske skupine InBev in ameriškega pivovarniškega velikana Anheuser-Busch. Pivovarna ima med drugim v lasti znamke Budweiser, Beck's in Corona. Lani je prodaja pivovarne znašala 42,4 milijarde evrov.