kuljaj jasna-m24 Odkrito.si

Jasna Kuljaj v toplicah doživela šok

karen mcdougal Svet24.si

Zajčica trdi, da je imela razmerje s Trumpom

Tiangong-1 Svet24.si

Kje bo v plamenih legel k večnemu počitku? ...

marjan šarec-volitve_prvi krog Svet24.si

Marjan Šarec: Na uho mi je prišlo nekaj, kar ...

Screenshot from 2018-03-20 11-44-20 Najstnica.si

Najboljši filmi o plesu

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj ima dovolj!

Magazin

DiCaprio in Scorsese bosta snemala film o genocidu nad Indijanci zaradi odkritja nafte

Deli na:
DiCaprio in Scorsese bosta snemala film o genocidu nad Indijanci zaradi odkritja nafte

Foto: arhiv Reporterja

Novi skupni projekt oskarjevcev DiCapria in Scorseseja bo zgodba o pokolu Indijancev v Oklahomi v dvajsetih letih prejšnjega stoletja.

Priznana filmska ustvarjalca, režiser Martin Scorsese in igralec Leonardo DiCaprio, ki slovita po več skupnih projektih, bosta tokrat združila moči v filmski priredbi resničnega kriminalnega trilerja Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI. Film naj bi po pisanju filmske revije Variety začeli snemati prihodnjo pomlad.

Film bo temeljil na istoimenski knjižni uspešnici Davida Granna, sicer novinarja pri časniku The New Yorker. Pod scenarij se bo podpisal z oskarjem nagrajeni Eric Roth, ki je med drugim avtor scenarijev za filme, kot sta Forrest Gump in Nenavaden primer Benjamina Buttona, piše Variety.

Filmska zgodba je postavljena v 20. leta minulega stoletja in se osredotoča na genocid ameriških staroselcev v Oklahomi, potem ko so belci pod zemljo odkrili zaloge nafte. Z umori se je ukvarjala FBI, za katero je bila to ena večjih preiskav.

Scorsese in Leonardo DiCaprio sta sodelovala že pri več filmih: v Tolpah New Yorka, Letalcu, Dvojni igri, Zloveščem otoku, Volku z Wall Streeta in promocijskem filmu Audition, kjer je igral še Robert De Niro. Ta je doslej igral že v devetih Scorsesejevih filmih, kmalu pa bo zaigral še v njegovem novem filmu The Irishman.