DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Hakl Todorovič Necenzurirano

Nekdanja lastnika Večera gradita luksuzna ...

ivan gale pl2 Reporter.si

(PODKAST) Kako je politika hotela uničiti ...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

zala-pungeršič, masterchef, sladica, sivka, sodniki Njena.si

MasterChef: Zala deležna izjemnega odziva ...

jan oblak Ekipa24.si

Paparaci so Jana Oblaka in njegovo srčno izbranko...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Deželak Junak s pletno začel 8. dobrodelno avanturo

Deli na:
Deželak Junak s pletno začel 8. dobrodelno avanturo

Deželak Junak je s pletno začel 8. dobrodelno avanturo. - Foto: Radio 1

Končno je napočil tisti čas v letu, ko se je voditelj na Radiu 1, Miha Deželak odpravil na dobrodelno pustolovščino po Sloveniji. V 10. dneh bo prekolesaril Slovenijo in s pomočjo poslušalcev zbiral denar za počitnice otrok, ki živijo v težkih razmerah. Mariskdo sploh še nikoli ni bil na morju, stopil vanj, kaj šele plaval. In Deželak je odločen, da bo tudi osmič zapored omogočil nepozabne počitnice malim sončkom.

»Jaz sem pripravljen, zelo motiviran, da nam bo tudi letos uspelo. Trudil se bom na kolesu, vi pa me lahko podpirate tako, da pošljete sms POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919,« je dejal Deželak.

In ker Deželak Junak vedno premaga vse ovire, je bil prepričan, da bo tudi tisto na štartu. Kot vsako leto, so mu radijci tudi letos otežili začetek. S prevezo čez oči so ga pripeljali na Bled in ko je zagledal, kje se nahaja.

Foto: Radio 1 - Deželak Junak je s pletno začel 8. dobrodelno avanturo.

»Miha zaželel si si, da bo začetek raven in počasen. Bolj po ravnem, kot letos, ne gre. Najprej boš šel na tole pletno, ki ji je ime Ela in se sam zapeljal do otoka, pobral svojo spremljevalno ekipo ter se vrnil nazaj,« je dejal Denis Avdić.


»Enkrat sem se vozil v pletni in mi je pletnar želel nekaj razlagati, kako se vozi. Pa sem se delal, kot da vem in zdaj mi je žal, da ga nisem raje poslušal,« je v smehu dejal Deželak in odpel pletno ter se podal na pustolovščino – najprej do blejskega otoka.

Da bo na poti vse potekalo gladko, so za Junaka in ekipo poskrbeli: Dechatlon za športna oblačila, Zavarovalnica Triglav za zavarovanje in AMZS, da bodo varni na cesti.

Njegovo veslanje do otoka komentirata strokovna komentatorja Miha Mišič in Robert Roškar. Sicer pa vso dogajanje lahko spremljate v živo na radio1.si in njihovem Facebook profilu.