Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Deset tisoči bodo silvestrovali na prostem

Deli na:
Deset tisoči bodo silvestrovali na prostem

Foto: Bobo

Na najdaljšo in najbolj zabavno noč v letu se po vsej Sloveniji obetajo večja ali manjša množična silvestrovanja.

Več deset tisoč ljudi, med njimi tudi precej tujih turistov, znova pričakujejo v slovenski prestolnici, kjer se bo mogoče v ritmu različnih glasbenih zvrsti zabavati na kar štirih prizoriščih. Znova bo tudi ognjemet.

Silvestrska zabava v središču prestolnice za vse starosti in okuse

Kot obljubljajo v Zavodu za turizem Ljubljana, bo spored silvestrovanj v središču mesta dovolj raznovrsten, da bo primeren za ljudi vseh okusov in starosti. Osrednje prizorišče bo na Kongresnem trgu, kjer bo novo leto z zdravico pričakal župan Zoran Janković, minuto po polnoči pa bo veličasten ognjemet z Ljubljanskega gradu osvetlil nebo nad mestom in oznanil pričetek novega leta. Za zabavo bodo poskrbeli Modrijani in hrvaški tamburaši Begini.

Na Trg francoske revolucije bo zabava potekala v rock ritmih, saj bodo nastopili Kreshesh Nepitash, Avven, Malevolence in Elvis Jackson, na Mestnem trgu SwingTones in Anika Horvat, Pogačarjev trg pa bo kot običajno namenjen ljubiteljem narodnozabavne glasbe, saj bodo tam gostovali ansambel Pika si, ter France in Korado s skupino Krila.

Že popoldne pa bodo na Kongresnem trgu pripravili silvestrovanje za najmlajše s pravljičnimi junaki ter prihodom Dedka Mraza. Program se bo začel ob 16. uri z glasbenimi in plesnimi nastopi mladih talentov, minuto pred 17. uro pa bodo otroci v družbi Dedka Mraza odštevali do novega leta.

V prestolnici bodo to noč poskrbeli tudi za varno vrnitev obiskovalcev zabav, saj bodo avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa vso noč vozili v intervalih med 30 in 40 minut. Vozili bodo avtobusi na linijah N1 (Bavarski dvor - Brod), 2 (Nove Jarše - Zelena Jama), N3 (Bavarski dvor - Rudnik), N5 (Podutik - Bavarski dvor - Štepanjsko naselje), 6 (Črnuče - Dolgi most) in 11B (Bežigrad - Zalog).

Množično slovo od starega leta na mariborskem Trgu Leona Štuklja in celjskem Krekovem trgu

Veliko silvestrovanje, ki je lani privabilo več kot deset tisoč ljudi, pripravljajo tudi v Mariboru, kjer se bodo Štajerci in ostali obiskovalci zabavali na Trgu Leona Štuklja. Za zabavo bosta skrbeli dve veliki zvezdi dveh različnih generacij slovenske zabavne glasbe - Tanja Žagar in Helena Blagne, nato pa bodo na prizorišče stopile še mariborske legende Čudežna polja.



Osrednje prizorišče silvestrskega večera v Celju bo na Krekovem trgu, kjer bo točno opoldne potekalo otroško odštevanje in zabava z Romano Kranjčan, zvečer pa bo vse obiskovalce zabaval Rok Ferengja in njegov Rok'n'band.

Tudi na ptujskem Mestnem trgu bodo otroci silvestrovali že ob 11. uri, zvečer pa bosta ob novoletni poslanici župana Mirana Senčarja za glasbeno zabavo poskrbeli zasedbi Cover Lover in What Da Funk. Za zaključek prireditev v sklopu Ptujske pravljice in v pozdrav novemu letu v najstarejšem mestu obljubljajo tudi ognjemet.

Tradicionalno silvestrovanje na prostem na Trgu zmage pripravljajo tudi v Murski Soboti. Prireditev bodo začeli popoldne s programom za otroke, po 22. uri pa bosta za glasbeni program poskrbeli domači skupini D'Kwaschen Retashy in Tropic. Ob polnoči bo tudi pri njih ognjemet, še pred tem pa nagovor župana Aleksandra Jevška in skupinsko odštevanje zadnjih sekund leta 2016.

Za zabave željne pestro tudi v drugih slovenskih mestih

V Slovenj Gradcu bo za zabavo na Trgu svobode poskrbel ansambel Stil, v Velenju pa bo zvečer gostovala skupina Mambo Kings, meščane bo nagovoril župan Srečko Meh, še pred tem pa ob 18. uri pripravljajo otroško silvestrovanje. Ognjemeta v Velenju ne bo, saj so se odločili, da bodo 10.000 evrov raje namenili za postavitev novih igral ob jezeru.

Silvestrovanje na prostem bodo v Kranju pripravili v okviru Prešernega decembra na Glavnem trgu, kjer se bodo zbrani pozibavali v ritmu legende slovenske zabavne glasbe Toma Juraka in skupine Joške v'n. Organizatorji upajo, da bo dogodek poln sreče, veselja, obilja in plesa, ob tem pa si želijo, da bi pokalo le ob odpiranju šampanjcev.

Glavni trg bo prizorišče novoletne zabave tudi v Novem mestu, kjer bodo letos silvestrovali z Nino Pušlar in njeno spremljevalno skupino. Zadnje sekunde do novega leta bodo odštevali skupaj z županom Gregorjem Macedonijem, ki bo someščanom tudi zaželel lep vstop v novo leto, nato pa se bodo do jutra zabavali ob uspešnicah skupine The Beatles v izvedbi glasbene skupine Help.

V Novi Gorici bodo prihod novega leta pozdravili na Bevkovem trgu, kjer bodo zbrane zabavali Pop Design in DJ Janko, Koprčani pa bodo letu 2017 nazdravili na trgu pri Upravi za pomorstvo, kjer jih bosta zabavala legendarna Tulio Furlanič in Marino Legovič ter skupina Tequila. Ob polnoči bo tudi tam na ogled ognjemet.