Revija Reporter
Magazin

Ema Klinec - deklica, ki je poletela z mirom

Oglasno sporočilo

22. okt. 2024 10:19 Osveženo: 10:21 / 22. 10. 2024

Deli na:

Urednica knjige Tadeja L. Zupan, smučarska skakalka in glavna junakinja knjige Ema Klinec, avtorica knjige Bojana Fende Habula in ilustratorka Tina Perko.

Mediaspeed

Izšla je knjiga o premagovanju ovir na poti do uspeha s svetovno prvakinjo v smučarskih skokih Emo Klinec v glavni vlogi.

Bojana Fende Habula, vodja holističnega centra Karnion, je izdala svojo novo, skupaj že tretjo knjigo. Knjigama Dialogika: jezik odgovornosti in Dnevnik prijaznosti se je tako pridružila še pravljica Deklica, ki je poletela z mirom. Knjigo je ilustrirala Tina Perko, uredila pa Tadeja L. Zupan. Posebnost knjige je v njeni trojezičnosti. Napisana je namreč v treh jezikih, poleg slovenščine še v angleščini in nemščini, vse združeno v eni sami izdaji. V holističnem centru Karnion namreč poučujejo tuje jezike na naraven način, tako kot se otroci spontano učijo maternega jezika.

»Vsak človek je v svojem bistvu kot diamant, zato imamo v Karnionu tako zasnovan program. Z vsakim posameznikom lahko dela tudi po sedem predavateljic, ki ga brusijo, da lahko potem zažari v svojem avtentičnem znanju. Brez strahu in brez sramu lahko spregovori v tujem jeziku. Knjiga zato plast za plastjo, po Gestalt terapiji, uči človeka, da pride do pravega jaza in seveda svojega izbrušenega diamanta,« je povedala Bojana Fende Habula. V centru so namreč razvili posebno metodo učenja, medicinski SUPERLEARNING KARNION®, kjer se v alfa stanju jezika učite štirikrat hitreje kot sicer.

Pogovor z najboljšo smučarsko skakalko na svetu Emo Klinec in avtorico knjige Bojano Fende Habula je povezovala urednica knjige Tadeja L. Zupan.

Mediaspeed

Zgodba spremlja našo športno junakinjo, svetovno prvakinjo v smučarskih skokih, Emo Klinec na njeni poti do uspeha, kjer izpostavlja pomen notranjega miru, discipline in podpore najbližjih. S pomočjo staršev, mitskega orla, zmaja in modreca Karniona ji je uspelo poleteti ne le v športnem svetu, temveč tudi v osebnem razvoju. »Kljub vsem uspehom moja pot vsekakor ni bila najlažja. Marsikdaj je bilo zelo težko. Vendar pa če imaš okoli sebe prave ljudi, je ravno to tisto, kar te vleče naprej. S tem samodejno dobiš večje zaupanje vase. Tudi športniki smo samo ljudje. Morda smo kdaj navzven res videti kot roboti, vendar imamo tudi mi svoja čustva in pogled na življenje,« je povedala Eme Klinec, ki je sicer sama študentka psihologije, v Karnionu pa se je in se še uči nemščine.

V prijetnem pogovoru o tem, kakšna je bila njena pot, kako je začela skakati s šestimi leti, pa je številne zbrane nasmejala z odgovorom na vprašanja, na kaj razmišlja, ko leti: »Takrat se najprej malo spočijem,« je dejala in izpostavila še, da je leteti res lepo in takrat dobesedno uživa.

Svetovna prvakinja v smučarskih skokih in glavna junakinja knjige Ema Klinec ter avtorica knjige Bojana Fende Habula.

Mediaspeed