Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes začetek nove sezone motoGP

Deli na:
Danes začetek nove sezone motoGP

V Katarju se bo danes začela nova sezona svetovnega prvenstva v motociklizmu. V elitnem razredu motoGP, kjer bo Španec Marc Marquez letos skušal priti do tretjega naslova v nizu, se bo v Katarju preizkušnja začela ob 17. uri, že prej bosta na sporedu dirki v šibkejših razredih moto2 in moto3.

Tako kot v nekaj zadnjih sezonah se tudi v letu 2018 obeta zanimiv boj s starimi znanci, v vlogi tistega, ki ga bodo vsi lovili, pa bo spet Marquez. Španec bo lovil svoj že peti naslov med elito, tretjega zaporednega (prvak je bil v letih 2013, 2014, 2016 in 2017), skupno pa sedmega v karieri, upoštevajoč še dva iz nižjih razredov.

Tekmeci 25-letnega prvega voznika Honde bodo isti kot lani: veteran Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Maverick Vinales, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Johann Zarco. Predvsem Rossi bo imel dodaten motiv, tik pred začetkom sezone je sklenil novo dvoletno pogodbo z Yamaho in bo, ko jo bo končal, imel pri 41 letih za sabo že polnih 25 let "delovne dobe" v motociklističnem SP.

Ob izkušenih starih mačkih bo imel elitni razred tudi pet novincev, ki so prišli iz nižjih kategorij, med prizorišči je v koledarju jubilejne 70. sezone v svetovnem prvenstvu tudi novo v Buriramu na Tajskem.

V obeh nižjih razredih sta letos prestola ostala prazna; prvak moto2 Franco Morbidelli se bo preizkusil v najmočnejšem razredu, lanski najboljši v moto 3 Joan Mir pa se je preselil v moto2.

Tekmovalno dogajanje na progi Losail se bo začelo ob 14. uri s preizkušnjo moto3, ob 15.20 bodo na vrsti dirkači razreda moto2, ob 17. pa bo še vrhunec dneva oziroma katarskega večera, dirka v prestižnem razredu motoGP.