nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes v Ljubljani sprejem za Primoža Rogliča

Deli na:
Danes v Ljubljani sprejem za Primoža Rogliča

Foto: Reuters

Slovenski kolesar Primož Roglič, ki se je izkazal na nedavno končani dirki po Franciji s četrtim mestom in bojem za skupne stopničke, se vrača v domovino. Danes ob 19. uri mu pripravljajo sprejem v Ljubljani, v torek pa ga bodo navijači pričakali še v domačem Zagorju ob Savi.

Roglič je imel v tednu po koncu dirke po Franciji še tekmovalne obveznosti, v soboto je nastopil na klasiki v San Sebastianu, ki se je zanj končala s padcem, a na srečo brez poškodb.

Roglič je letos na dirki po Franciji s četrtim mestom skupno obrnil nov list v zgodovini slovenskega kolesarstva. Doslej sta rekordno uvrstitev imela Tadej Valjavec iz leta 2009 in Janez Brajkovič iz leta 2012, oba sta končala na devetem mestu. Roglič se je do konca boril s Chrisom Froomom za tretje mesto, svetovno kolesarsko javnost pa je nase opozoril z izjemno predstavo na kraljevski 19. etapi, ko je pometel z vso konkurenco.

Danes bo v ljubljanski mestni hiši ob 18. uri najprej novinarska konferenca z Rogličem, uro pozneje pa bo pred njo še sprejem za najboljšega Slovenca na Touru, ki ga pripravlja Kolesarska zveza Slovenije.

Prijetnih obveznosti pa s tem za Rogliča še ne bo konec; v torek bo veselo še v Zasavju, kjer v zagorski občini svojemu častnemu meščanu tudi pripravljajo sprejem, ta bo ob 19. uri na mestni ploščadi.