nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

hrvaška vojska, mig-21 Svet24.si

Hrvaška MiG-a prestregla letalo, ki je bilo na ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

slavko kmetic 2018 sta Reporter.si

Spolni predator iz dvigala: Slavko Kmetič, ...

mirjam poterbin luka doncic Ekipa24.si

Ste ju videli?! Dončićeva mama na dopustu uživa...

politikin-zabavnik Odkrito.si

Čigava je pravzaprav ruska ruleta?!

maribor Ekipa24.si

Joj, kakšen udarec! Evropski tekmec Maribora z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes v Falunu na delu štirje skakalci in dve tekačici

Deli na:
Danes v Falunu na delu štirje skakalci in dve tekačici

Foto: Reuters

Potem ko so v petek smučarke skakalke opravile svoj nalogo na svetovnem prvenstvu v Falunu, danes prva končna preizkušnja čaka še skakalce. Ob 16.30 se bo začela posamična tekma na srednji napravi, tudi s Petrom Prevcem, Nejcem Dežmanom, Jurijem Tepešem in Jernejem Damjanom.

Na SP na švedskem bo danes tekaško-skakalni spored. Zgodaj popoldne se bosta v skiatlonu pomerili Lea Einfalt in Anamarija Lampič. Ženske na 2 x 7,5 km bodo začele ob 13. uri, moški, kjer Slovenci ne bodo imeli predstavnikov, pa se bodo na tekmo 2 x 15 km podali ob 14.30.

Potem ko so imeli švedski prireditelji v petek dopoldne veliko težav z vremenskimi razmerami, so se vetrovi na skakalnici le umirili in omogočili izvedbo skakalnega dela tekme nordijskih kombinatorcev, ženske posamične tekme in kvalifikacij za moško preizkušnjo. V slednjih je zablestel Švicar Simon Ammann, ki se je s prvim mestom uspešno vrnil po večtedenskem premoru po padcu na novoletni turneji, ter zmagal pred Japoncem Takujem Takeuchijem in Norvežanom Andersom Bardalom.

Osmi dosežek kvalifikacij je imel Nejc Dežman, 13. je bil Jernej Damjan, 21. pa Jurij Tepeš. Peter Prevc je imel nastop že zagotovljen, skočil pa je 89,5 metra. Med prav tako že uvrščenimi na tekmo sta bila najboljša Nemec Severin Freund in Japonec Noriaki Kasai s 93 in 92 metri.

Tekma se bo s poskusno serijo začela ob 15.30, prva serija pa bo na sporedu ob 16.30, če ne bo težav z vetrom. Slovenci bodo nastopili v drugi polovici, številko 29 bo imel Dežman, 33 Tepeš, 38 Damjan, kot zadnji pa bo s številko 50 skočil vodilni v svetovnem pokalu Prevc.