Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes na ljubljanskih ulicah že okrog 9000 tekačev

Deli na:
Danes na ljubljanskih ulicah že okrog 9000 tekačev

Foto: Bobo

Danes bo v slovenski prestolnici potekal prvi del 20. Volkswagen ljubljanskega maratona. Prireditelji pričakujejo okrog 9000 zlasti najmlajših, ki se bodo od 11. do 16. ure udeležili predšolskih, osnovno- in srednješolskih tekov. V nedeljo na osrednjem delu pričakujejo več kot 20.000 udeležencev, ki bodo s tem postavili rekord.

Za nedeljske teke na 42 km se je prijavilo 2330 maratoncev in 630 maratonk, za 21 km 9695 in za 10 km 7450 tekačev. Lani je bilo na 42 km prijavljenih 2500 maratoncev, za 21 km 8500 in za 10 km 7000, skupna številka s sobotnimi teki je bila doslej rekordnih 26.700 udeležencev.

"Vreme bo krasno, verjetno ne bo svetovnega rekorda, si ga pa kdaj v prihodnje želimo, računamo pa na rekordno udeležbo. Preraščamo v maraton, ki postaja vse bolj primerljiv z najboljšimi na svetu. Za kaj takega je potrebna tradicija, delo in vztrajnost. Ljubljančani so ga vzeli za svojega, kljub zaporam cest in ulic. Prosim meščane, da se pripravijo na nedeljo, da pustijo avtomobile tam, kjer ga bodo v primeru potrebe lahko uporabili. Prav tako pa pozivam vse udeležence, da pustijo svoja vozila na urejenih parkiriščih, ki bodo zanje brezplačna, kot tudi prevoz z mestnimi avtobusi," je pred maratonom sporočil ljubljanski župan Zoran Janković.

Prireditelji pozivajo tudi, da bi maraton postal dogodek brez odpadkov. Ob jubileju so pripravili knjigo in razstavo o zgodovini maratona, himno in film, izdana je bila tudi posebna znamka, proračun pa znaša 1,1 milijona evrov in tako kot v prejšnjih letih ne pričakujejo izgube.