pakistan, linčanje Svet24.si

FOTO: Do smrti pretepen in zažgan, ker naj bi ...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

resni.ca, shod, protest-4.-12 Svet24.si

FOTO: Shod v Ljubljani, prerivanje med protestniki...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

sasa luka doncic Ekipa24.si

Saša DONČIĆ po vrnitvi iz Dallasa priznal, da ...

Magazin

Danes je Primož Roglič slavil s svojimi Zasavci, v petek pa gresta z Loro pred oltar

Deli na:
Danes je Primož Roglič slavil s svojimi Zasavci, v petek pa gresta z Loro pred oltar

Takole pa so Primoža sprejeli v Zagorju na mestni ploščadi. - Foto: Igor Gošte

Primožu Rogliču so za vse, kar je letos in tudi doslej storil za slovensko kolesarstvo, v rodnem Kisovcu in kasneje še v Zagorju ob Savi pripravili veličastni sprejem.

Tadej Pogačar, prvi kolesar in Primož Roglič, tretji kolesar na svetu, sta tudi letos svojim tekmecem pustila le drobtinice. Oba sta v letošnjem letu posegla do zvezd, saj sta vknjižila kar po 13 zmag na najzahtevnejših dirkah. Primož si je za nameček okrog vratu nadel tudi zlato olimpijsko medaljo, Tadej bronasto in še v drugo zmagal na najprestižnejši dirki po Franciji, Primož pa je še tretjič zapored zmagal na dirki po Španiji. Vmes so s kakšno zmago posegli še Matej Mohorič, Jan Tratnik in Nik Čemažar. Predvsem naša najboljša kolesarja sta navduševala tudi na zadnjih prestižnih dirkah. Primož je postal zmagovalec dirk Emilia-Romagna in Milano-Torino, Tadej pa je svetovno konkurenco ugnal na znameniti dirki po Lombardiji.

Danes sta najprej zagorski župan Matjaž Švagan in Primož Roglič pri Primoževem spominskem mostu odkrila temeljni kamen za izgradnjo kolesarske steze, ki bo nosila ime Kolesarska pot Primoža Rogliča. O tej kolesarski stezi, ki bo speljana skozi zagorsko občino po nekaterih precej prometno nevarnih delih, smo v Reporterju obširno pisali pred nekaj tedni. Na tako imenovanem Primoževem ovinku in križišču, ki pelje do njegove rodne hiše v Strahovljah, so nekdaj skakalnega, zdaj pa kolesarskega junaka pričakali njegovi najbolj zvesti podporniki, ki ga spremljajo na mnogih njegovih dirkah ali organizirano v kakšnem gostinskem ali športnem objektu.

V ta namen mu je kisovška slikarka Jana Borštnar podarila likovno delo s podobo leva. Spomnimo, Primož ima z Loro Klinec, s katero bosta v petek stopila v zakonski stan, sina Leva. Za poročno pričo si je Primož izbral svojega nekdanjega skakalnega trenerja in soseda s Strahovelj Zvoneta Pograjca. Omenimo, da je Primož Roglič tudi častni občan občine Zagorje ob Savi, tako kot tudi starosta Franc Vidergar, ki ima na Vidrgi znano gostišče s prenočišči. Kot najstarejši še živeči častni občan Zagorja ob Savi je za najmlajšega pripravil posebno presenečenje. Primož je v pripravljen okvir z malto potisnil obe svoji dlani. Odtis bo krasil pročelje tega znanega gostišča, ki bo vse obiskovalce spominjal in opominjal, da je v tej občini odraščal in se kalil olimpijski prvak.Ob vseh Primoževih podvigih je bilo veliko solz sreče, pa tudi nekaj solz žalosti, ko se njihovemu junaku ni vse izšlo po načrtih na dirki po Franciji, ki jo je moral predčasno končati zaradi poškodb. Dva od njegovih zvestih navijačev, stric Bojan Roglič in Stane Pliberšek- Hidravlika sta nam poznavalsko povedala, da bodo Primožu drugo leto pripravili tudi sprejem za zmago po Franciji, v katero sta oba prepričana, saj je zanju Primož najboljši kolesar na svetu.

Primož Roglič si je vzel čas tudi za intervju za Reporter, ki si ga boste lahko prebrali v ponedeljek v tiskani izdaji. Med drugim je spregovoril o tem, kako je osvojil zlato olimpijsko medaljo, zakaj je na cestni dirki na OI prišlo do hudih krčev in tudi, kakšne so podobnosti med skakalci in kolesarji.

Slovesnost se je kasneje nadaljevala še v Zagorju na mestni ploščadi, kjer je zbrane navduševala skupina Big foot mama. Seveda je pred tem več sto glavi množici nekaj besed namenil tudi Primož Roglič, ki se je vsem zahvalil za veličastni sprejem in odgovoril še na marsikatero zanimivo vprašanje moderatorja Aleša Smrekarja.

Loading...