favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes drugi dvoboj med Rogličem in Pogačarjem: 15,7 kilometrov na Pokljuko

Deli na:
Danes drugi dvoboj med Rogličem in Pogačarjem: 15,7 kilometrov na Pokljuko

Primož Roglič - Foto: Bobo

Teden dni po kolesarskem državnem prvenstvu v cestni preizkušnji bo danes od 12. ure naprej na vrsti še DP v vožnji na čas. Na 15,7 kilometra dolgi trasi do Rudnega polja oziroma Pokljuke gre pričakovati nov obračun zvezdnikov svetovnega kolesarstva, Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja.

Starejši, sicer član nizozemskega moštva Jumbo Visma, je minulo nedeljo v zaključnem vzponu na Ambrož pod Krvavcem za 10 sekund ugnal 21-letnega kolesarja UAE Team Emirates in si prvič nadel majico slovenskega državnega prvaka na cestni preizkušnji.

Tudi v vožnji na čas je Roglič eden izmed najboljših kolesarjev na svetu, o čemer govori devet etapnih zmag v tej disciplini na dirkah Mednarodne kolesarske zveze, državni naslov iz leta 2016 ter srebrna kolajna iz norveškega Bergna na svetovnem prvenstvu.

A tudi Pogačar ni brez možnosti. Nenazadnje gre za aktualnega državnega prvaka v vožnji na čas z lanske ravninske preizkušnje v okviru maratona Franja. Na njej je ob Rogličevi odsotnosti ugnal Mateja Mohoriča, ki ga letos ne bo, in Jana Tratnika (oba Bahrain - McLaren), ki bo glavni konkurent obema najboljšima slovenskima kolesarjema.

Vseeno pa ne gre pričakovati, da bo gorski profil trase, na kateri bodo morali kolesarji premagati kar 721 višinskih metrov na poti do Pokljuke, Tratniku ustrezal. Preizkušnja, ki se bo začela v Zgornjih Gorjah in končala na biatlonskem prizorišču, bi utegnila bolj odgovarjati Janu Polancu (UAE Team Emirates) in Janiju Brajkoviču (Adria Mobil).

Vseeno bi bilo vse drugo kot uspeh Rogliča ali Pogačarja pravzaprav senzacija glede na prikazano pred tednom dni, ko sta si na osemkilometrskem klancu pokorila vso slovensko konkurenco.