zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Da ne bi prišlo do navijaških incidentov so v Marseillu prepovedani dresi PSG med finalom lige prvakov

Deli na:
Da ne bi prišlo do navijaških incidentov so v Marseillu prepovedani dresi PSG med finalom lige prvakov

Foto: Reuters

Navijači Paris Saint-Germaina bodo v Marseillu morali v času nedeljske finalne tekme lige prvakov skrivati svojo pripadnost klubu iz prestolnice. Lokalna policija je namreč dejala, da bo kaznovala navijače, ki bodo v času finala lige prvakov, kjer bo pariški klub lovil svoj prvi naslov med evropsko elito, nosili dres PSG.

Policija v prefekturi Bouches-du-Rhone je sporočila, da namerava v nedeljo med 15. uro pa do 3. ure v noči na ponedeljek kaznovati vsako prisotnost navijačev PSG in tistih, ki se bodo vedli tako, v bližini zgodovinskega starega pristanišča, kjer bodo številni lokali prenašali tekmo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Odnosi med navijači teh dveh ekip so tako napeti, da je francosko notranje ministrstvo prepovedalo gostujoče navijače na tekmah teh dveh moštev, policija pa redno aretira navijače v dresih PSG na stadionu Marseilla.

Policija se je za ta korak odločila, ker je med polfinalno tekmo med PSG in Leipzigom prišlo do več incidentov. V Marseillu se je po podatkih policije zbralo več kot 250 ljudi in vmes sta se zgodila dva napada na navijače PSG.

PSG bo sicer v nedeljo zvečer proti Bayernu iz Münchna skušal postati šele drugi francoski zmagovalec tega tekmovanja po Marseillu, ki je pokal osvojil leta 1993.