Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Coca Cola začenja s proizvodnjo dragega mleka

Deli na:
Coca Cola začenja s proizvodnjo dragega mleka

Foto: Coca cola

Najbolj znano podjetje za proizvodnjo brezalkoholnih pijač ameriška Coca Cola želi v prihodnje služiti denar tudi s proizvodnjo mleka, ki bo vsebovalo več beljakovin in manj sladkorja kot običajno mleko, zaradi česar bo tudi dvakrat dražje.

Američani so pripravljeni plačati vse več za razne organske, zdrave proizvode z manj maščobami in sladkorja, vse bolj pa se odmikajo od proizvodov, ki so tradicionalen vir zaslužka podjetij, kot je Coca Cola. To je gaziranih sladkanih brezalkoholnih pijač. Coca Cola računa, da bo lahko z novim mlekom fairlife ustvarila večji dobiček.

Novo mleko gre skozi proces proizvodnje, ki je podoben tistemu za mleko brez maščob. Navadno mleko gre skozi filtre, ki izločijo različne sestavine, nato pa mu dodajo sestavine, ki so zaželene. Mleko fairlife bo imelo 50 odstotkov več beljakovin, 30 odstotkov več kalcija in 50 odstotkov manj sladkorja kot običajno mleko.

Poleg sladkanih gaziranih pijač v ZDA pada tudi poraba mleka in Coca Cola upa, da bo ta trend z novim proizvodom obrnila. V prodajo mleka fairlife so že privolile velike trgovske verige, kot so Wal-Mart, Target, Kroger in Safeway.

Povprečna cena za pol galone mleka (1,9 litra) je 2,18 dolarja, za podobno količino mleka fairlife oz. celo malce manjšo pa je treba v trgovinah, kjer ga že poskusno prodajajo, odšteti 4,59 dolarja (štiri evre).