Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Četrtina zaposlenih Hrvatov je imela spolne odnose v službi

Deli na:
Četrtina zaposlenih Hrvatov je imela spolne odnose v službi

Foto: Arhiv Reporterja

Več kot štiri petine Hrvatov je bilo v ljubezenskem ali spolnem razmerju na delovnem mestu, kaže raziskava portala moj-posao.net. Nekaj manj kot polovica od 600 anketirancev je priznala, da je šlo za resno ljubezensko razmerje, vsaka četrta oseba pa je imela spolne odnose kar na delovnem mestu.

V resne ljubezenske zveze se je spustila več kot polovica žensk ter 37 odstotkov moških, medtem ko je spolni odnos imelo 28 odstotkov anketirancev in 22 odstotkov anketirank.

Med vsemi anketiranci se je 16 odstotkov tovrstnih zvez končalo s poroko, več kot polovica pa jih je prekinila zvezo. Tretjina jih je bila v zvezi s kolegi tudi v času raziskave.

Povprečno razmerje v službi je trajalo leto in devet mesecev. Nekaj več so se v zveze spuščali anketiranci s srednješolsko izobrazbo, za razliko od tistih z univerzitetnimi diplomami. Ob tem ni bilo razlik med starostnimi skupinami.

Več kot tretjina moških in petina žensk so potrdili, da so imeli spolne odnose v prostorih podjetja, v katerem delajo. Med njimi je polovica seksala v svoji pisarni, četrtina v sejni sobi, tretjina v skladiščih, nekaj manj kot tretjina pa na straniščih.

Poleg resnih ljubezenskih in spolnih zvez se je 16 odstotkov anketirancev spogledovalo v službi, še 14 odstotkov pa je imelo platonski odnos.

Več ko 80 odstotkov se je v ljubezensko ali spolno razmerje spustilo s kolegi, petina anketirancev se je spustila v zvezo z nadrejeno osebo.

Približno tretjina anketirancev je uspešno skrivala razmerje pred ostalimi kolegi, medtem ko 42 odstotkov ni bilo tako uspešnih. Nekaj manj kot petina jih niti ni poskusila skriti svoje ljubezni v službi.

Nekaj manj kot polovica anketirancev je dejala, da razmerje ni vplivalo na njihovo opravljanje dela ali je vplivalo celo pozitivno, saj so imeli dodatno spodbudo za opravljanje nalog.