104-letna-monika-kovač Svet24.si

104-letna Monika Kovač: "Za dolgo življenje ...

zmago jelinčič Svet24.si

Je Jelinčič obrnil hrbet Janezu Janši? Naslovil...

ana ros Svet24.si

FOTO: V zadnjem času odjeknilo kar nekaj novic o ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

Od molka do izdaje: kako so zaprli usta Ljudmili ...

janez poklukar Necenzurirano

Razkrivamo največjo luknjo v sistemu PCT, zaradi ...

aki Odkrito.si

Umrl Aki Rahimovski

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Magazin

Cepljenje v Štefanovi katedrali pritegnilo na tisoče Dunajčanov

Deli na:
Cepljenje v Štefanovi katedrali pritegnilo na tisoče Dunajčanov

Cepilni tramvaj na Dunaju - Foto: PID

Dunaj svojim prebivalcem ponuja številne nenavadne lokacije cepljenja proti koronavirusu brez naročanja, da bi bilo to dostopno prav vsem. Zadnje dni opažajo veliko zanimanje za cepljenje v Štefanovi katedrali, cepiti se je med drugim mogoče tudi v bazenih, na cepilni ladji, avtobusu in tramvaju.

Avgusta letos so odprli cepilni center v znameniti gotski katedrali svetega Štefana, da bi cepljenje omogočili tudi številnim sprehajalcem po središču mesta. Od tedaj se je v stolnici cepilo že več kot 17.800 ljudi. Ker so v zadnjem času ljudje v vrsti čakali tudi do štiri ure, bo odslej namesto dveh dni na teden cepljenje ob zvokih zborovske glasbe mogoče vse dni v tednu, in sicer od 10. do 20. ure.

Še več zanimivih novic o Avstriji in avstrijskih temah

Dunajčani se lahko brez naročanja vsak delovnik cepijo tudi na cepilnem tramvaju. "Z menjavo lokacij lahko s cepilnim tramvajem dosežemo več meščanov. Upam, da bodo ljudje dobro sprejeli cepljenje proti koronavirusu, pa tudi proti gripi," je dejal mestni minister za zdravje Peter Hacker. Da je v avstrijski prestolnici cepljenje dosegljivo na vsakem koraku, so se domislili najrazličnejših lokacij. V cepilne centre so se tako poleg stolnice in tramvaja spremenili še nekateri avtobusi, ladja na Donavi, pa tudi supermarketi, bazeni in fakultete. Brezplačno cepljenje proti covidu-19 ponuja celo nek dunajski erotični klub. Ta svojim gostom ob cepljenju podari še bon, ki ga lahko uporabijo za vstop v svet erotike.

Vsem polnoletnim meščanom, ki se še niso odločili za cepljenje, je mesto konec novembra poslalo pismo z določenim terminom za cepljenje. Če se ga meščani ne želijo udeležiti ali bi termin prestavili, jih mesto prosi za povratno informacijo. Pisma v nemškem, angleškem, turškem in hrvaškem/srbskem/bosanskem jeziku vsebujejo tudi najpomembnejše informacije o koronavirusu in cepivu ter na preprost način pojasnjujejo najpogostejše zmote o cepljenju. Avstrijska vlada je sicer napovedala obvezno cepljenje od februarja 2022, vendar še ni sprejela dokončne odločitve o starostni meji in višini kazni za neupoštevanje.

Foto: Regina Hügli - Štefanova katedrala