Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Cepljenje v Štefanovi katedrali pritegnilo na tisoče Dunajčanov

Deli na:
Cepljenje v Štefanovi katedrali pritegnilo na tisoče Dunajčanov

Cepilni tramvaj na Dunaju - Foto: PID

Dunaj svojim prebivalcem ponuja številne nenavadne lokacije cepljenja proti koronavirusu brez naročanja, da bi bilo to dostopno prav vsem. Zadnje dni opažajo veliko zanimanje za cepljenje v Štefanovi katedrali, cepiti se je med drugim mogoče tudi v bazenih, na cepilni ladji, avtobusu in tramvaju.

Avgusta letos so odprli cepilni center v znameniti gotski katedrali svetega Štefana, da bi cepljenje omogočili tudi številnim sprehajalcem po središču mesta. Od tedaj se je v stolnici cepilo že več kot 17.800 ljudi. Ker so v zadnjem času ljudje v vrsti čakali tudi do štiri ure, bo odslej namesto dveh dni na teden cepljenje ob zvokih zborovske glasbe mogoče vse dni v tednu, in sicer od 10. do 20. ure.

Še več zanimivih novic o Avstriji in avstrijskih temah

Dunajčani se lahko brez naročanja vsak delovnik cepijo tudi na cepilnem tramvaju. "Z menjavo lokacij lahko s cepilnim tramvajem dosežemo več meščanov. Upam, da bodo ljudje dobro sprejeli cepljenje proti koronavirusu, pa tudi proti gripi," je dejal mestni minister za zdravje Peter Hacker. Da je v avstrijski prestolnici cepljenje dosegljivo na vsakem koraku, so se domislili najrazličnejših lokacij. V cepilne centre so se tako poleg stolnice in tramvaja spremenili še nekateri avtobusi, ladja na Donavi, pa tudi supermarketi, bazeni in fakultete. Brezplačno cepljenje proti covidu-19 ponuja celo nek dunajski erotični klub. Ta svojim gostom ob cepljenju podari še bon, ki ga lahko uporabijo za vstop v svet erotike.

Vsem polnoletnim meščanom, ki se še niso odločili za cepljenje, je mesto konec novembra poslalo pismo z določenim terminom za cepljenje. Če se ga meščani ne želijo udeležiti ali bi termin prestavili, jih mesto prosi za povratno informacijo. Pisma v nemškem, angleškem, turškem in hrvaškem/srbskem/bosanskem jeziku vsebujejo tudi najpomembnejše informacije o koronavirusu in cepivu ter na preprost način pojasnjujejo najpogostejše zmote o cepljenju. Avstrijska vlada je sicer napovedala obvezno cepljenje od februarja 2022, vendar še ni sprejela dokončne odločitve o starostni meji in višini kazni za neupoštevanje.

Foto: Regina Hügli - Štefanova katedrala