Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Čeferinu z aplavzom potrdili nov mandat na čelu Uefe

Deli na:
Čeferinu z aplavzom potrdili nov mandat na čelu Uefe

Aleksander Čeferin - Foto: Bobo

Kongres Evropske nogometne zveze (Uefa) je danes v Rimu soglasno podprl kandidaturo sedanjega predsednika Aleksandra Čeferina za nov, tokrat štiriletni, mandat. Ker je bil Čeferin edini kandidat, formalnega glasovanja ni bilo, delegati 55 nacionalnih zvez so se odločili, da ga namesto tega potrdijo kar z aplavzom.

Čeferin na kongresu tako tudi ni posebej predstavljal volilnega programa, je pa v svojem nagovoru kongresu povzel delo v preteklih dveh letih in pol in nanizal največje izzive za prihodnost.

Dve leti in pol po njegovem hitrem in za mnoge v nogometnem svetu pred tem nepričakovanem vzponu na vrh Uefe, ko je ta iskala rešitev za krizo vodenja po korupcijskih aferah, je ocenil, da "kriza mnogokrat ponudi priložnost za nove uspehe". Tako je danes Uefa po njegovem finančno bolj uspešna, kot je bila kadar koli, predvsem pa znova združena.

Prihodki zveze bodo v prihodnjem finančnem letu dosegli rekordnih 5,7 milijarde evrov, kar je 25-odstotkov več kot v letu prej. Kljub tem uspehom pa Čeferin poudarja, da zveza nikakor ne sme počivati na lovorikah.

"V svetu izjemno hitrih sprememb se moramo nenehno prilagajati, trenutni uspehi nikakor ne morejo biti izgovor, da ne sprejemamo učinkovitih in sodobnih ukrepov za izzive pred nami," je dejal.

Med izzivi je med drugim nanizal razvoj tekmovanj, pri čemer si klubski in reprezentančni ne smeta biti nasprotnika, rast ženskega nogometa in konstruktivno sodelovanje s Fifo o razvoju svetovnega nogometa, ki bo usklajeno z interesi evropskega nogometa. Pri tem je poudaril, da sodelovanje s Fifo mora temeljiti na odkritem dialogu.