mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Čeferin: Vzrok za napako pri žrebu v programski opremi, objektivna odgovornost pade na Uefo

Deli na:
Čeferin: Vzrok za napako pri žrebu v programski opremi, objektivna odgovornost pade na Uefo

Aleksander Čeferin - Foto: Bobo

Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) je na današnji seji med drugim razpravljal tudi o ponedeljkovem žrebu parov osmine finala lige prvakov, ki so ga morali ponoviti zaradi tehnične napake. Predsednik evropske krovne zveze Aleksander Čeferin se je zaradi napake opravičil in dejal, da je bila uvedena preiskava.

Napaka pri žrebu parov elitnega evropskega klubskega tekmovanja se je zgodila, ko se je žogica Manchester United znašla v napačnem bobnu možnih tekmecev za španski Villarreal, kar je posledično vplivalo na izid parov. Kot je pojasnil Čeferin, je bil vzrok za to napaka v programski opremi zunanjega izvajalca za nadziranje poteka žreba.

"Ko smo opazili, da je šlo nekaj narobe, smo sklicali sestanek in nanj povabili tudi zunanjega svetovalca za preverjanje regularnosti žreba in proizvajalca programske opreme. Oba sta predlagala, da se žreb ponovi," je dejal Čeferin.

Čeferin je dodal, da na koncu objektivna odgovornost vendarle pade na Uefo, zato se je tudi opravičil. "Seveda nam je žal, da se je ta napaka zgodila," je dejal, ob tem pa dodal, da napaka "ostane napaka samo, če ne ukrepaš, da jo odpraviš".

"Javnost bomo obvestili o nadaljnjih ukrepih," je še napovedal in sprožil pomislek o preveliki odvisnosti od tehnologije v takšnih primerih.